Seneste nyt:

- Borgere skal ikke kunne mærke det, siger formand om Kastrup-Larsens sygemelding

Med Thomas Kastrup-Larsens (S) sygemelding skal en midlertidig borgmester i Aalborg Kommune varetage funktionerne, indtil han er raskmeldt igen. Ifølge formanden for den socialdemokratiske byrådsgruppe er det ikke noget, borgerne skulle kunne mærke.

Torsdag sygemeldte borgmesteren i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen (S), sig med stress, og 1. viceborgmester Helle Frederiksen skal varetage de nødvendige funktioner i borgmesterens fravær.

I den socialdemokratiske byrådsgruppe bliver der nu fordelt mere ansvar ud, mens Thomas Kastrup-Larsen er sygemeldt, men det burde ikke få betydning for kommunens borgere.

- Borgerne skal ikke kunne mærke det her. Vi har lavet en god organisering omkring det, siger Lasse Frimand Jensen, der er formand for den socialdemokratiske byrådsgruppe i Aalborg Kommune.

- Når andre kollegaer fra byrådet er blevet sygemeldt, så har vi også kunnet håndtere det, og det er jeg også sikker på, at vi kan i den her situation.

Støtter borgmesteren

Socialdemokratiet i Aalborg Kommune kommer til at holde en del flere møder, end de plejer at gøre for at sikre sig, at det hele håndteres korrekt. Både bystyret og Thomas Kastrup-Larsens helbred.

- Det vigtigste for mig, som gruppeformand lige nu, er, at vi har en kollega, der er blevet syg, og som vi skal hjælpe med at blive rask igen, siger Lasse Frimand Jensen.

quote Jeg er sikker på, at Thomas kommer stærkt tilbage

Lasse Frimand Jensen, formand for den socialdemokratiske byrådsgruppe, Aalborg Kommune

Lasse Frimand Jensen og resten af gruppen vil ikke begynde at spekulere i, hvad årsagerne til borgmesterens stress kunne være, eller hvor lang tid han skal være sygemeldt.

- Vi er mere optaget af at hjælpe og støtte ham i den her situation, og så varetage det erhverv vi har som byrådspolitikere – sikre borgerne har det godt i kommunen, siger han.

Thomas Kastrup-Larsen meldte sygemeldingen til sin partigruppe onsdag.

Kommer til at savne Kastrup-Larsen

Helle Frederiksen, der normalt er 1. viceborgmester, skal nu overtage funktionerne som borgmester.

De nærmere specifikationer for hendes rolle meldes ud, når hun har haft sit møde med kommunaldirektør Christian Roslev.

Men lige nu er gruppe mest mærket af, at borgmesteren er blevet sygemeldt.

- Vi savner Thomas. Han er jo vores dygtige borgmester, som vi har haft i otte år nu, siger Lasse Frimand Jensen.

- Jeg er sikker på, at Thomas kommer stærkt tilbage, og vi igen får ham ved roret.