Seneste nyt:

Corona-smitte skaber desperat mangel på medarbejdere i Netto

Netto tilbyder nu nye medarbejdere kontrakter på en måned for at få hænder nok til at hjælpe til i butikkerne, som i yderste konsekvens risikerer at måtte lukke.

Netto-butikkerne landet over mangler akut medarbejdere. Det skyldes corona-pandemien, som resulterer i, at mange ansatte bliver smittet eller er nærkontakt til en smittet.

For at få fat i flere ansatte tilbyder Netto nu nye ansatte, at de kan få en kontrakt på helt ned til en måneds ansættelse.

Netto på Kollegievej i Aalborg mangler ikke lige her og nu medarbejdere, men butikken har været nødt til at låne deres medarbejdere ud til andre butikker, som er hårdere ramt af personalemangel.

- Det er svært med den daglige drift, når vi mangler hænder til at få løst dagens opgaver, siger Jacob Mikkelsen, der er distriktschef hos Netto i Nordjylland.

Han fortæller, at kunderne måske også oplever, at serviceniveauet falder en smule i butikkerne.

- Det er en udfordring for driften, når vi har folk siddende hjemme, der er smittede eller er nærkontakt, siger Jacob Mikkelsen.

Problemet størst uden for Aalborg

Han forklarer, at problemet med manglende Netto-medarbejdere er størst uden for Aalborg, fordi butikkerne i Aalborg ligger tæt, og man der har nemmere ved at låne medarbejdere af hinanden end uden for byen.

- Vi skal ikke længere end ud til Nibe, der mangler vi folk, siger Jacob Mikkelsen.

Det har betydet, at medarbejdere fra Netto på Kollegievej er blevet kørt til Nibe for at assistere i butikken der.

Ifølge Jacob Mikkelsen kan personalemanglen i yderste konsekvens betyde, at man ikke kan holde en butik åben.

Han fortæller, at man for at for at undgå, at Netto havner i den situation, er begyndt at tilbyde ansættelse helt ned til en måneds varighed.

- Med den rette indstilling kan alle få arbejde i Netto. Men det er klart, at vi allerhelst vil have nogle, der kan gå ind med 37 timer allerede fra i morgen, siger Jacob Mikkelsen.