Seneste nyt:

Da kokke sygemeldte sig med corona fandt Morten lynhurtigt afløser på Facebook

To ud af fem kokke ved Mortens Kro er lige nu smittet med coronavirus. Det fik indehaveren til at søge hjælp på Facebook, og kort efter var der bid.

Med udsigt til ugens travleste dag og to sygemeldte kokke tog indehaveren af Mortens Kro, Morten Nielsen – også kendt som Morten Kok, lidt utraditionelle midler i brug.

Han skrev et opslag på Facebook og spurgte, om der mon var nogle kokke, der havde tid til at hjælpe.

Opslaget gik på torsdag klokken 11.40, og klokken 13.52 kunne Morten Nielsen så melde ud, at der var fundet en afløser. Faktisk nåede der at tikke fem seriøse henvendelser ind.

- Man bliver nogle gange overrasket over, hvor flinke folk er, og jeg blev også overrasket over hvor mange, der delte mit opslag, siger Morten Nielsen.

Har sagt nej til ekstra gæster

De to sygemeldte kokke er blevet smittet i deres ferie og har ikke været på arbejde hele ugen. Fraværet har betydet, at Mortens Kro har måttet afvise gæster, ligesom de har bedt personalet om at arbejde en ekstra dag.

Med udsigt til en travl weekend og risikoen for at måtte aflyse flere gæster tog Morten Nielsen chancen og lagde jobopslaget på sin private facebookprofil.

- Vi har mange kollegaer, som holder helt lukket i øjeblikket, så derfor tænkte vi, at der nok var nogen, der kunne hjælpe, siger han.

- Vi har tillid til, at han godt kan stege en fisk

Afløseren har mange års erfaring som køkkenchef og er desuden fast gæst på Mortens Kro, så Morten Nielsen har ikke betænkeligheder ved at sætte en ny mand bag gryderne på en lørdag, der altså er ugens travleste dag.

- Vi har tillid til, at han godt kan stege en fisk og en kotelet, og om ikke andet så har vi trods alt stadig nogle folk, der kender butikken, som kan guide og vejlede, siger Morten Nielsen.

Han er imponeret over hvor hurtige folk var til at række en hjælpende hånd frem. Både i form af delinger af opslaget og henvendelser fra kokke, der var parate til at springe til.

- Facebook kan jo et eller andet, siger han.