Seneste nyt:

Fungerende borgmester i Aalborg Kommune: - Jeg håber, det bliver kort tid

Ovenpå Thomas Kastrup-Larsens sygemelding overtager Helle Frederiksen midlertidigt borgmesterposten. Det er dog ikke en helt uvant plads for 1. viceborgmesteren, som dog håber, at det bliver en kort periode.

Det var torsdag morgen, at 1. viceborgmester i Aalborg Kommune, Helle Frederiksen (S), fik at vide, at det er hende, som skal vikariere på borgmesterposten for den sygemeldte Thomas Kastrup-Larsen.

Selvom hun allerede onsdag aften havde hørt en formodning om, at det nok var hende, der skulle overtage, så vidste hun det som sagt først torsdag morgen.

- Jeg vidste ikke ret meget før, det blev offentlig kendt, siger Helle Frederiksen.

Har prøvet det før

Da den tidligere borgmester Henning G. Jensen blev sygemeldt i 2012, var det også dengang Helle Frederiksen, der varetog posten.

Derfor kender hun til arbejdet, der ligger i at vikariere for en borgmester.

quote Vi skal passe på butikken, indtil han er tilbage igen

Helle Frederiksen, borgmester, Aalborg Kommune, Socialdemokratiet

- Jeg har været ved kommunaldirektøren i dag og snakke om, hvilke opgaver jeg skal tage, siger Helle Frederiksen.

- Jeg har fået lidt at vide om, hvad der ligger af opgaver. Der er ikke noget uventet, og så er der er noget, som er hensigtsmæssigt at udsætte.

Med Helle Frederiksen siddende i borgmesterstolen, skal borgerne i Aalborg Kommune dog ikke forvente en større revolution.

- Jeg håber, det bliver meget kort tid, og i bund og grund er vi enige om det meste, siger hun.

Butikken skal passes

Tidligere torsdag fortalte formand for den socialdemokratiske byrådsgruppe, Lasse Frimand Jensen, at man ikke vil spekulere i, hvornår Thomas Kastrup-Larsen atter vender tilbage til jobbet.

Helle Frederiksen har heller ikke nogen idé om, hvor lang tid, hun skal varetage borgmesteropgaverne.

- Det kan være svært at sige noget om, hvor lang sådan noget stress varer. Det er meget individuelt, siger hun.

Selvom hun synes, at det er synd og træls for Thomas Kastrup-Larsen, er der ikke andet for end at trække i arbejdstøjet.

- Vi må bare gøre vores bedste, til han er klar igen. Vi skal passe på butikken indtil han er tilbage igen, siger Helle Frederiksen.