Seneste nyt:

Hunden Obelix kan dufte, hvordan eleverne har det

Obelix er en halvanden år gammel bullmastiff, som er en del af en specialklasse i udskolingen på Mellervangskolen i Aalborg.

Hvis følelser havde dufte, hvordan ville du så dufte, hvis du havde en dårlig dag? 

Det ved hunden Obelix.

Han har nemlig en særligt veludviklet lugtesans i forhold til de duftstoffer, som mennesker udskiller i forbindelse med forskellige følelser.

Hvis en elev har det skidt, søger Obelix hen til eleven, selvom det endnu ikke er synligt for lærerteamet, at eleven har en dårlig dag.

- Vi kan se, at Obelix er med til at mindske vanskeligheder i forhold til trivsel, angst og uro, siger Kristine Klitgaard, Skoleleder på Mellervangskolen i Aalborg. 

- Vi kan se, at Obelix er med til at mindske vanskeligheder i forhold til trivsel, angst og uro, siger Kristine Klitgaard, Skoleleder på Mellervangskolen i Aalborg.
- Vi kan se, at Obelix er med til at mindske vanskeligheder i forhold til trivsel, angst og uro, siger Kristine Klitgaard, Skoleleder på Mellervangskolen i Aalborg.
Foto: Malthe Birger Jensen / TV2 Nord

Tilfældigt at hund var med på job

Bullmastiffen var tilfældigvis en dag med på job med sin ejer, Karoline Boe Carlsen, da han skulle til dyrlæge om eftermiddagen.

Nu har han i et år været en del af klassen tre gange om ugen. 

Spørger man eleverne, har de haft stor glæde af Obelix' evner og tilstedeværelse i klassen. 

- Det giver mig tryghed, at jeg har en at gå hen til, som jeg ved bare er der, siger Silje Topholm, Elev i 9JE/F.

Der er dog én ulempe ved at have en hund i klassen. Elevernes madpakker er i fare, hvis ikke de bliver pakket ordentligt væk.

De gode ting, Obelix bidrager med, opvejer dog klart, at en leverpostejsmad kan ende som hundemad, hvis eleverne ikke er opmærksomme. 

- Vi er blevet et fælleskab på en anden måde. Ofte sad vi med vores telefoner, men nu samles vi om at lege med ham, slutter Silje Topholm.