Seneste nyt:

Kunstner tog penge for at forbedre sin skrantende økonomi

Kunstneren, Jens Haaning, har selv beholdt pengene, som han oprindeligt modtog for at skabe et kunstværk til kunstmuseet Kunsten, i Aalborg. Pengene vil han bruge til at forbedre en skrantende privatøkonomi.

En af tidens mest omtalte danske kunstnere, Jens Haaning, afleverede ikke de penge tilbage, som han beholdt i stedet for at bruge dem til det kunstværk, som han skulle kreere for museet. 

Uenigheden mellem parterne består i, at Jens Haaning i forbindelse med udstillingen "Work it Out" fik til opgave at genskabe to værker, der viste henholdsvis en dansk og en østrigsk årsløn i kontanter.

Men da museets medarbejdere åbnede pakkerne med de to billedrammer, var der kun to tomme lærreder og en besked fra Haaning om, at pengene i stedet var indgået i et nyt kunstværk kaldet "Take the Money and Run". 

Nu fortæller kunstneren, at han har beholdt pengene på grund af en dårlig økonomi.  

- Hør her. Jeg har taget de penge for at forbedre min skrantende økonomi. Det er ingen hemmelighed. Men der er ingen af de penge, der hverken er blevet brugt eller vil blive brugt til noget ekstraordinært. Vi har ikke noget øget forbrug eller noget. Det er bare til den ganske almindelige husholdning, siger Jens Haaning til mediet, Zetland.

Jens Haaning nåede ikke at aflevere de 534.000 kroner tilbage til Kunsten i Aalborg. Kunsten har i stedet anlagt et civilt søgsmål.
Jens Haaning nåede ikke at aflevere de 534.000 kroner tilbage til Kunsten i Aalborg. Kunsten har i stedet anlagt et civilt søgsmål.
Foto: Morten Germund / Ritzau Scanpix

 Ifølge Jens Haaning er de tomme billedrammer en materialisering af konceptet. 

- Værket er, at jeg har taget pengene. Det er den ægte kunst, siger Jens Haaning.