Seneste nyt:

Nordjyske ishockeykaptajner udtaget til OL

Både Aalborg Pirates og Frederikshavn White Hawks bliver repræsenteret ved vinter-OL i næste måned, hvor også andre nordjyder har fundet vej til de danske ishockeylandshold, der er med for første gang.

Nordjylland bliver stærkt repræsenteret ved næste måneds vinter-OL i den kinesiske hovedstad Beijing. Hele fem nordjyske spillere er nemlig en del af det danske herrelandshold i ishockey, som skal deltage i vinterlegene.

Det er en realitet, efter at landstræner Heinz Ehlers, der også er nordjyde, tirsdag aften satte navn på de 25 spillere, der udgør OL-truppen.

Danmarks OL-trup

Her er der fundet plads til Aalborg Pirates' kaptajn Julian Jakobsen og Frederikshavn White Hawks-kaptajn Jesper Jensen. De to kaptajner skal bidrage med deres store rutine på det danske hold, som også tæller tre andre nordjyder.

Heinz Ehlers har nemlig også udtaget den aalborgensiske back Oliver Larsen samt forwardduoen Nicolai Meyer og Nick Olesen fra Frederikshavn. De tre spiller alle i udenlandske klubber.

Danmarks herrer er debutanter ved vinter-OL, hvor de er i pulje med Tjekkiet, Schweiz og Rusland, som dog ikke må deltage som nation og derfor stiller op under navnet ROC. Kun gruppevinderen er sikret en kvartfinaleplads.

To nordjyske kvinder er med

På det danske kvindelandshold i ishockey, som ligeledes er med ved vinter-OL for første gang, er der også nordjysk islæt i form af backen Simone Jacquet Thrysøe fra AaB Ishockey og forwarden Josefine Jakobsen, der spiller i svenske Djurgårdens IF, men stammer fra Aalborg.

Josefine Jakobsen, som er søster til Julian Jakobsen, er kaptajn for kvindelandsholdet, der er i pulje med Kina, Japan, Tjekkiet og Sverige. Holdet skal sikre sig en af de tre øverste pladser i gruppen for at komme videre til kvartfinalerne.

Vinter-OL finder officielt sted fra 4. februar til 20. februar. De danske ishockeyherrer spiller første kamp 9. februar mod Tjekkiet, mens kvindelandsholdet allerede skal i aktion 4. februar, hvor modstanderen er værtsnationen Kina.