LIGE NU:

Opdigtede medarbejder: 61-årig kvinde i retten for forsøg på corona-fusk

61-årig kvinde skal tirsdag i retten anklaget for at have opdigtet en medarbejder, således hun kunne modtage støtte fra staten.

Mens hele Danmark var i knæ under coronapandemien, og regeringen iværksatte massive støtteordninger for at redde erhvervslivet, benyttede en 61-årig kvinde fra det sydøstlige Vendsyssel anledningen til at snyde sig til corona-hjælp. 

Det er i hvert fald den påstand, som anklageren fra Nordjyllands Politi møder op med, når den 61-årige kvinde tirsdag sætter sig på anklagebænken ved Retten i Aalborg.

Kvinden drev under coronapandemien en restaurationsvirksomhed, og 30. marts 2020 indgav hun på vegne af virksomheden en ansøgning om lønkompensation for en medarbejder, der ifølge ansøgningen var ansat som tjener. Ifølge ansøgningen fik tjeneren en månedsløn på 19.500 kroner, og kvinden søgte om kompensation for perioden 9. marts til 8. juni. 

Ikke ansat som lønnet medarbejder

Det samlede beløb, der blev søgt om, er ifølge anklageskriftet 52.650 kroner. Erhvervsstyrelsen nåede dog ikke at udbetale penge, før nogen fattede mistanke om, at noget var galt. 

Den efterfølgende undersøgelse af sagen førte frem til, at politiet er af den overbevisning, at den pågældende tjener ikke var ansat i et reelt lønnet ansættelsesforhold.

Om Retten i Aalborg når frem til samme konklusion vil vise sig, når sagen tirsdag kommer for retten. Det er uvist, hvordan kvinden forholder sig til politiets tiltale.

Det er ikke første gang, at en sag om corona-fusk skal for retten. For under en uge siden blev en 54-årig mand idømt to års ubetinget fængsel og en bøde på omkring en million kroner ved Retten i Hjørring.

def_thumb,50_percent

play Flere færger aflyst på grund af stormvejr

Untitled collage (2)

play Surfere har ventet halvandet år på den perfekte storm - nu er den her

210921 Stine Rex løber Spartathlon i Grækenland for Legeheltene

play Stine Rex klar til 246 km i Athen: - Når det gør mest ondt, vil jeg minde mig selv om, at jeg gør det for børnenes skyld

Dybvad skole2

play Frederikshavn Kommune vil nu købe nedstyrtet skole

def_thumb,50_percent

play Flere færger aflyst på grund af stormvejr

Untitled collage (2)

play Surfere har ventet halvandet år på den perfekte storm - nu er den her

Til forsiden

Til forsiden