Seneste nyt:

Publikum lader vente på sig til koncerter og kultur

Efter en stribe restriktioner søndag er lempet, er det er endnu ikke væltet ind med bestillinger fra folk, der hungrer efter kultur i Aalborg Kongres og Kulturcenter.

Der er langt fra fyldt op på publikumssæderne næste fredag i Aalborg Kongres og Kulturcenter, når den folkekære digter Benny Andersens ord og sange fortolkes i en unik koncert med Danmarks Underholdningsorkester, Per Vers, Bodil Jørgensen, Katinka og Rasmus Dissing.

Indtil nu er der ikke solgt 1.500 billetter, det vil sige det maksimale antal publikummer, som de nye lempede restriktioner giver mulighed for at lukke ind til en koncert.

Det fortæller direktør Nicolaj Holm fra Aalborg Kongres og Kulturcenter.

- Billetsalget ser ikke så godt ud for januar, men vi har solgt en del billetter til de kommende måneder. Så det bliver sjovere jo længere, vi kommer hen, siger han.

Åbner med begrænsninger

 Netop nu har Aalborg Kongres og Kulturcenter igen fået lov at åbne dørerne for kulturelle begivenheder efter at have været lukket helt ned siden kort før jul.

Og det er da også en optimistisk direktør, der ser frem til en tid, som ganske vist bliver anderledes end dengang, der slet ikke var corona-restriktioner, men en tid, hvor folk igen kan komme ud og opleve kulturen.

- Jeg har sovet som en glad dreng, for der er ikke noget, der er rarere end at få lov til at gøre sit arbejde -  og vores arbejde er at fylde salen med kulturtilbud, siger Nicolaj Holm og tilføjer, at Aalborg Kongres og Kulturcenter den kommende tid vil bruge alle ind- og udgange for at begrænse smitterisikoen.

Op til 1500 i sektioner

Regeringen havde som udgangspunkt lagt op til et loft på 500 personer ved indendørs kulturarrangementer i forbindelse med, at man ville lempe på restriktionerne. Men de blå partier samt Radikale Venstre satte foden ned og ønskede efter et møde i Epidemiudvalget at tillade op til 1500 personer - fordelt i tre sektioner af 500 - efter en såkaldt superliga-model, der har været brugt tidligere i forbindelse med genåbning. Og sådan blev det efter nye forhandlinger på Christiansborg. 

I Aalborg er man klar til at følge de nye politiske vinde - og krav.

- Vi deler op i sektioner, så der er mange ting, der bliver anderledes, lyder det fra direktøren, der dog er glad for, at corona-restriktionerne nu er lempet for netop kulturlivet.