Seneste nyt:

Ryanair aflyser midlertidigt ruter fra Aalborg Lufthavn

Alt for få kunder har booket flyrejse hos Ryanair til tre lufthavne, så selskabet lukker nu ruterne i tre uger med virkning fra 10. januar.

Flyruterne fra Aalborg Lufthavn til Stanstedt i London, Arlanda i Stockholm og Kaunas International Airport i Litauen aflyst i tre uger med virkning fra mandag 10. januar. Det fortæller direktør for Aalborg Lufthavn Niels Hemmingsen.

Ryan Air, der flyver på de tre ruter, har oplevet så stor en nedgang i billetsalget, at de har set sig nødsaget til at reagere.

Lufthavnsdirektøren krydser fingre for, at corona-situationen bliver bedre, så nedlukningen kan begrænses til de tre uger.

- Det er jo sådan situationen er i øjeblikket. Vi følger udviklingen såvel nationalt som internationalt, og håber, det vil normalisere sig hurtigst muligt, siger Niels Hemmingsen.


De tre ruter udgør blot en lille del af trafikken fra og til Aalborg Lufthavn, men det vil kunne mærkes i lufthavnens aktivitetsniveau.

- Vores største aktivitet er jo dansk indenrigsflyvning, men det er klart, vi bliver i de tre uger nødt til at justere vores produktion og bemanding, siger Niels Hemmingsen.

Forståelse for situationen

Lufthavnsdirektøren kan godt forstå, at folks lyst til at rejse bliver mindre i lyset af den forværrede corona-situation.

-  Jeg er sikker på, folk gerne vil rejse, men de skal jo have den tryghed, der skal til. Og med den usikkerhed, der hersker lige nu, ikke bare nationalt men også internationalt, er det jo naturligt, at det vil påvirke efterspørgslen, siger Niels Hemmingsen.

Ud over Ryanairs midlertidige aflysning af tre ruter, har også Bravo Tours, der bruger et italiensk flyselskab, skruet ned for aktiviteten fra Aalborg i øjeblikket.