Seneste nyt:

Tre unge tiltalt for forsøg på at køre offer ned flere gange

Tre mænd stilles mandag for retten i Aalborg i en sag, hvor de er tiltalt for at stå bag et voldsomt angreb.

Mandag tager retten i Aalborg fat på endnu et af de mange voldelige opgør, som har sat sit præg på Aalborg siden sommeren 2020. Her står tre yngre mænd på 18, 23 og 25 år tiltalt for at stå bag et angreb på en ung mand midt i Aalborg i sommer.

Opgøret fandt sted 21. juli ved 15.45-tiden hvor de tre mænd er tiltalt for at have forsøgt at påkøre manden på Boulevarden ved John F. Kennedys Plads. Ifølge anklageskriftet forsøgte de tre i flere omgange at ramme offeret med bilen, men han undveg og løb i retning mod Steen Blichers Gade, hvor de tre ifølge tiltalen endnu engang forsøgte at ramme ham med bilen. Denne gang forskansede offeret sig bag nogle cykelstativer med cykler, som bilen i stedet for ramte.

Bevæbnet med fire knive

De tre yngre mænd er tiltalt for derefter at stå ud af bilen og gå mod offeret, bevæbnet med i alt fire knive og med hensigt til at stikke offeret. Offeret tog imidlertid nogle sten og begyndte at kaste dem mod bilen. Senere nåede politiet frem og fik afværget situationen.

Efter opgøret blev dele af midtbyen afspærret i nogle timer, mens politiet jagtede gerningsmændene. I alt seks personer blev anholdt efter opgøret. Tre af dem blev anholdt i området ved Kirkegårdsgade, hvor politiet fandt dem ved en bil med skader, der vakte mistanke om, at det var den bil, der var brugt under jagten på offeret. Ud af de i alt seks anholdte blev de tre nu tiltalte mænd på 18, 23 og 25 år efterfølgende varetægtsfængslet.

Kriminelle grupperinger

Opgøret er et af mange voldelige opgør, der har sat sit præg på byen siden sommeren 2020. Det har tidligere været fremme, at der er tale om interne opgør mellem to kriminelle grupperinger, som formentlig blandt andet slås om en del af byens hashmarked. Efter det voldelige opgør den 21. juli, der som sagt førte til afspærring af dele af midtbyen i nogle timer, var politiet ude for at forsikre offentligheden om, at der er tale om interne opgør, og at folk i almindelighed derfor ikke har noget at frygte.