Seneste nyt:

Trods skader jagter Aalborg Håndbold førstepladsen

Skadesbænken er næsten større end udskifterbænken, når Aalborg Håndbold møder Skjern Håndbold i puljefinalen søndag eftermiddag.

Endnu en kamp med en skadet trup.

Det er, hvad Aalborg Håndbold kan se frem til søndag eftermiddag.

Den nordjyske topklub møder Skjern Håndbold på hjemmebane i Sparekassen Danmark Arena. Det sker i en direkte duel om puljesejren i slutspillet.

quote Det er da mega irriterende.

Stefan Madsen, cheftræner Aalborg Håndbold

Optakten til dagens opgør kan beskues fra flere vinkler. Den gode nyhed er, at den norske venstrefløj og målmaskine Sebastian Barthold endelig vender tilbage til banen. 

Den dårlige nyhed er, at Aron Palmarsson, Jesper Nielsen, Lukas Sandell, Benjamin Jakobsen, Andreas Holst, og de to langtidsskadede Sebastian Henneberg og Martin Larsen, stadig skal se med fra bænken.

- Det er da mega irriterende, at vi har så mange skader. Men det er ved at være noget, vi har prøvet før, siger Stefan Madsen, der er cheftræner i Aalborg Håndbold. 

Sebastian Barthold har døjet med en fiber i baglåret. Søndag er han igen tilbage på banen.
Sebastian Barthold har døjet med en fiber i baglåret. Søndag er han igen tilbage på banen.
Foto: Ib William Christensen / TV2 Nord

Spillerne mangler

Søndagens kamp er ikke helt uden betydning. Hvis Aalborg Håndbold hiver sejren hjem, tager de nemlig førstepladsen i puljen, og kan derved se frem til at møde Bjerringbro-Silkeborg på hjemmebane i den første og eventuelt tredje DM-semifinale.

Hvis Aalborg Håndbold derimod taber, skal de møde de gulblusede fra GOG. De mange skadede profiler kan derfor blive et problem for de forsvarende danmarksmestre.

- Hvis folk var klar, ville vi have haft nogle flere ressourcer at gøre godt af. Men nu skal vi gå rigtig dybt i de få, vi har, fortæller Stefan Madsen. 

Unge håb

Med så mange skader bliver der plads til Aalborg Håndbolds unge talenter. 

19-årige Victor Kløve, 19-årige Valdemar Hermansen og 18-årige Christian Termansen kan derfor se frem til masser af spilletid i søndagens vigtige opgør. Sidstnævnte har scoret ni mål de seneste to kampe. 

- De unge kommer til at trække et læs, som de også har gjort de seneste kampe. Det er rart at se, at der nogle der banker på, siger cheftræneren og fortsætter:

- De gør det virkelig fantastisk. De viser, at de tør være på banen, og det er fedt, siger han. 

Aalborg Håndbold skal bruge mindst uafgjort mod Skjern for at sikre puljesejren. Kampen spilles klokken 16.