SENESTE NYT:

TV2 Nord sender fra årets største travløb: Se, om ubesejret favorit vinder sin 13. sejr i træk

Festival of Speed med Steen Juul bag tøjlerne kan meget vel skrive sig ind i travsportens historiebøger, hvis duoen napper førstepræmien til det prestigefyldte Aalborg Store Pris lørdag. TV2 Nord sender direkte fra tredje til ottende løb på Racing Arena Aalborg.

Ingen over - ingen ved siden af.

Den ubesejrede derbyvinder Festival of Speed er den absolute hovedattraktion, når Racing Arena Aalborg lægger bane til et af Danmarks største travløb.

12 sejre på stribe vidner om det tårnhøje niveau, hesten har formået at holde gennem lang tid sammen med sin træner og kusk, 71-årige Steen Juul.  

Lørdag bliver der afvikles 10 løb, men det er naturligvis det 8. løb, der vil have flest øjne rettet mod sig - hovedbegivenheden Spar Nord Aalborg Store Pris.

Her skal storfavoritten Festival of Speed bevise, at han kan fortsætte som ubesejret - og trave hjem med præmien på 125.000 kroner og en plads i travsportens historiebog. 

Følg med direkte: Sådan sender vi Aalborg Store Pris på TV2 Nord Salto

Svært at leve op til derbysejr

Festival of Speed er hjulpet på vej med en gunstig start i indersporet. Så måske bliver det til en 13. sejr i træk for hesten, der indtil videre har kørt 1,3 millioner kroner ind i præmiesummer.

Der venter Festival of Speed noget af en opgave på lørdag, for det er yderst sjældent, at derbyvinderen også er kommet først over målstregen i det efterfølgende Aalborg Store Pris-løb.

Faktisk er kun én af de seneste 10 udgaver af Aalborg Store Pris blevet vundet af derbyvinderen. Det var Winston Sisa i 2015.

Men måske kan ubesejrede Festival of Speed, der blandt andet ejes af Kirsten Nielsen, bryde forbandelsen.

For at stå tilbage som vinder af 8. løb, skal hesten løbe fra konkurrenterne King Slayer, First Choice, First Blood, Stonefire U S, First One Diamond, Foss, Filibuster H og Felix.

Starttider for alle 10 løb

71-årige Steen Juul slår rekord

Som noget nyt afvikles Aalborg Store Pris lørdag aften i stedet for søndag eftermiddag.

- Vi tror på, at det bliver en mindeværdig lørdag aften med ekstraordinært stor international bevågenhed og spilinteresse, idet vi er værter for aftenens V65-spil, lyder det fra arrangørerne.

For mange travfans vil alene dét at se kusk Steen Juul i aktion på banen være stort. Han har netop forbedret sin egen rekord som ældste kusk til at vinde et derby. Han er netop fyldt 71 år.

Aalborg Store Pris er blevet afviklet hvert år siden 1974. 

VIDEO: Gense Aalborg Store Pris fra 2020: