Seneste nyt:

Politiet går ind i sag om Gravenshoved Kostskole

Syd- og Sønderjyllands Politi behandler nu anmeldelsen fra Aalborg Kommune om mulige strafbare forhold på meget omtalt kostskole.

Syd- og Sønderjyllands Politi indleder nu arbejdet med at behandle anmeldelsen, modtaget fra Aalborg Kommune, vedrørende mulige strafbare forhold på den tidligere Gravenshoved Kostskole.

- Da vi gav en anmeldelse, havde vi en ide om, at der muligvis kunne være nogle strafbare forhold, som vi vurderede, politiet måtte undersøge, og derfor er det kun godt, politiet nu går ind i sagen, siger Jakob Ryttersgaard, der er direktør for Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune. 

Gravenshoved Kostskole eksisterede i 1964-1991 som et kostskoletilbud drevet af Nordjyllands Amt og Aalborg Kommune. Herefter blev kostskolen i perioden 1991-1993 drevet som en selvejende institution, men fortsat med tilknytning til Aalborg Kommune.

Forhold kan være strafbare

Aalborg Kommune er blevet kontaktet af en gruppe tidligere elever fra Gravenshoved Kostskole, hvoraf 11 skriftligt har berettet om deres oplevelser på skolen. Der er en beskrivelse af flere forhold, som kan være strafbare, hvorfor kommunen har foretaget en anmeldelse til politiet.

Vicepolitiinspektør Jacob Ulvedal Andersen fra Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at politiet har været i kontakt med den talsperson, som gruppen af tidligere elever Gravenshoved Kostskole har udpeget. På den baggrund indleder Syd- og Sønderjyllands Politi nu en nærmere undersøgelse af sagen.

Aalborg Kommune vil lave uafhængig undersøgelse

Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer alle, der har viden i sagen til at kontakte dem. Derudover har de ikke yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

For direktøren for Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune er politiets indgriben en positiv nyhed. 

- Det, de nu finder ud af, er med til at lave en grundig afdækning af, hvad der er sket. Og det er vi naturligvis meget tilfredse med, siger han. 

Aalborg Kommune arbejder fortsat på at få lavet en uafhængig undersøgelse, således at sagen kan blive grundigt belyst.

lægehelikopter helikopter ambulance genrefoto

Mand i kritisk tilstand efter overhaling i tuktuk

291121 Benjamin Sørensen - Floorball

Floorball-hold til unge med udviklingshandicap har fået Benjamin op af gamerstolen

Aars

Regeringen afsætter 550 millioner til lokalsamfund

Kragskovhede

Coronasmitten på Kragskovhede er tæt på fordoblet

lægehelikopter helikopter ambulance genrefoto

Mand i kritisk tilstand efter overhaling i tuktuk

291121 Benjamin Sørensen - Floorball

Floorball-hold til unge med udviklingshandicap har fået Benjamin op af gamerstolen

Til forsiden

Til forsiden