Seneste nyt:

Købmands elregning er fordoblet - nu hæver han selv priserne

De stigende energipriser på el og varme rammer de erhvervsdrivende i Nordjylland. Nu råber en købmand op. Jan Jæger vil have økonomisk hjælp.

Der er fart på købmand Jan Jæger, der for bare fem år siden fik ny butik i Øster Brønderslev. Men der er i dén grad også fart på hans elregning, der er mere end fordoblet på bare ét år. 

Sidste år skulle Jan Jæger betale cirka 34.000 kroner for el alene for januar måned, men i år er der dumpet en regning ind i mailindbakken, der lyder på næsten 78.000 kroner for samme måned. 

- Da jeg fik den, tænkte jeg: Hold da op - det er vildt, siger Jan Jæger, der samtidig fortæller, at han ikke kan holde til at modtage mange elregninger af den størrelse. 

- Det er der ingen, der kan, siger han. 

Købmands butik er næsten ny

Jan Jæger havde forventet, at elregningen ville blive højere end tidligere, fordi han var bevidst om, at priserne på el og varme stiger. Men han havde ikke troet, at hans elregning ville være fordoblet. 

Han har været købmand i 18 år. Men for bare fem år siden, da han fik ny butik, fik han samtidig installeret LED-lamper for at spare på strømmen. 

- Det er optimeret fuldstændigt. Det er fuldstændigt nyt, siger Jan Jæger. 

Se hele TV2 Nords historie her med kommentarer fra politikere: 

De stigende energipriser rammer nordjysk købmand hårdt.

Kunderne må betale

Med så store elregninger ser købmanden sig nødsaget til at hæve priserne på egne varer, og han håber, at kunderne vil blive ved med at støtte hans butik i Øster Brønderslev. 

- Der er kun forbrugerne til at betale. Men jeg frygter ikke, at kunderne bliver væk, fordi der vil være prisstigninger i alle butikker, siger Jan Jæger. 

Og han kan - ifølge ham selv - ikke bare slukke lyset i butikken for at spare på strømmen. 

- At slukke lyset vil være som at sige: Jeg vil ikke sælge nogle varer. Kunderne køber jo varer med øjnene, og når det ikke ser godt ud, vil det ikke blive præsenteret godt, siger Jan Jæger. 

Forbrugerne mister - staten tjener

Mens forbrugerne oplever, at deres elregninger bliver højere, bliver staten rigere. For samtidig stiger prisen nemlig på blandt andet moms, og ifølge Venstres Marie Bjerre får statskassen yderligere 2,7 milliarder kroner ind i år. 

Den nordjyske købmand Jan Jæger håber, at nogle af de penge vil komme tilbage til forbrugerne, og at der bliver fundet en måde at hjælpe erhvervsdrivende som ham. 

- Der skal gøres noget, fordi der er ikke ret mange, der kan holde til så store stigninger, siger Jan Jæger.