Seneste nyt:

Nordjysk EM-debutant i SMS-dagbog: - Det er virkelig spændende og stort

Aalborg Håndbold-spiller René Antonsen håber på at hive EM-guld med hjem fra Ungarn.

Nu er der kun én dag, til det går løs.

Torsdag spiller Danmark første kamp ved EM i herrehåndbold, og denne gang er holdkortet præget af nordjysk klingende navne. Hele tre nordjyder er med i den danske trup.

Noget tyder på, at Nordjylland er gode til at producere verdensklasse stregspillere, for de tre stregspillere Magnus Saugstrup, Simon Hald og René Antonsen skal den næste måneds tid repræsentere Danmark ved europamesterskabet i Ungarn.

Både Magnus Saugstrup og Simon Hald er veletablerede navne på det danske landshold, og var med, da Danmark vandt guld til VM i Egypten i januar 2021. Men for René Antonsen er oplevelsen helt ny.

TV2 Nord har derfor haft en snak med slutrundedebutanten.

Hej René Antonsen! 👋

Hej Caroline!

Stort tillykke med udtagelsen til EM. Det er din første slutrunde. Hvordan er det at være med til?

Det er virkelig spændende og stort. Der er mange nye ting, man lige skal tage finde ud af og forholde sig til. Det er jo et helt nyt hold for mig, der er nye rutiner og nye roller. Men alt i alt vil jeg mene, at det går okay.

Det er godt at høre. I fløj til Ungarn for to dage siden – og jeg ved jo, du ikke er så vild med at flyve 😬 Hvordan gik det?

Turen herned gik lige som den skulle. Der var heldigvis godt flyvevejr 😉 Men alt det havde jeg styr på inden. Jeg sætter mig aldrig ind i et fly uden at være forberedt! Jeg føler dog, efter alle de rejser med Aalborg Håndbold holdet, at jeg er inde i en opadgående udvikling med min flyskræk 🤓

I har også fløjet en del, må man sige. Nu har du allerede været samlet i 10 dage med landsholdet, og I kan altså se frem mod en måned mere sammen. Hvordan er det?

Jamen det er jo lidt intenst, men jeg synes, der rigeligt med tid til frihed og mulighed for at trække sig lidt, hvis det er det man har brug for. Der er også mulighed for at spille bordtennis, spille spil og drikke en kop kaffe, så tiden kan sagtens gå.

Det lyder hyggeligt. Hvad kommer du mest til at savne herhjemme i Danmark?

Nu er vi stadig i en coronatid, og det betyder, at vi selvfølgelig skal isoleres i en boble hernede. Så mit svar er nok friheden til at gå ud, se mennesker, og lave hvad jeg har lyst til. Derudover kan jeg se, at fastelavnsbollerne er kommet på hylderne igen i Nordjylland, og det er jeg meget misundelig på 🙄. Og selvfølgelig ikke at forglemme min kæreste (Frederikke) og min hund (Gurli), dem savner jeg også meget.

Ak ja. Så må vi hellere spise en fastelavnsbolle for dig. Apropos kage. Hvordan er maden så dernede?

Den har faktisk overrasket mig. Jeg havde frygtet værre. Den får 5 ud af 10 madpakker herfra!

Jamen det er jo ikke så skidt så. Hvem bor du egentlig på værelse med?

Jeg bor på værelse med Nicklas Kirkeløkke. Det er meget hyggeligt. Vi hygger, snakker en del og får set en hulens masse film. Men det har vi jo også rigelig tid til … 😉

Jeg kan anbefale dig at se den nye Marvel film, hvis du mangler inspiration🦸‍♂️ Og hvad med corona, hvordan har den påvirket jeres tur?

Corona er jo desværre bare en del af det. Alligevel prøver vi hele tiden at flytte fokus væk fra det, men samtidig med respekt for det. De første ti dage er vi blevet testet hver morgen. Vi går med mundbind og spritter meget af. Og så har vi vores eget rum, og er adskilt fra andre gæster under maden - men ellers ligner det en ganske almindelig dag i landsholdslejren.

Men René, du er jo debutant, hvad er dine egne forventninger egentlig til det?

Først og fremmest er jeg bare utrolig stolt over at være med! Mine egne forventninger er at suge så meget til mig som muligt og ellers bare være klar, hvis der er brug for mig.

Nu er det i morgen, det går løs. Danmark møder Montenegro i første kamp ved EM. Hvordan ser formen ud, synes du?

Ja det er lige om hjørnet. Jeg synes, vi ser rigtig skarpe ud. Virkelig et stærkt landshold med mange folk i topform, så vi glæder os vist bare til at komme i aktion!

Det lyder stærkt! I er også forsvarende verdensmestre. Kan vi regne med, at du kommer hjem til Aalborg med en guldmedalje om halsen?

Altså det håber/tror jeg da på! Så det kunne da være en god start på 2022 🥇

Det giver jeg dig helt ret i! Vi hepper med her fra Danmark. God kamp i morgen! 👏 Vi snakkes ved.

René Antonsen og resten af den danske trup møder Montenegro i første kamp ved EM. Den spilles torsdag klokken 20.30 og vises på TV2. 

Danmarks foreløbige program til EM