LIGE NU:

Borgere har råbt op i flere år - men problem på togstation er endnu ikke løst

Flere borgere i Brønderslev prøver atter engang at råbe politikerne og Banedanmark op. På Brønderslev Station er afstanden mellem perron og tog for stor, lyder kritikken. Og det skaber farlige situationer - særligt for gangbesværede.

Perronen på Brønderslev Station har længe været til debat. Der er nemlig omkring 30 centimeter mellem tog og perron, og det giver udfordringer - særligt for gangbesværede borgere. I mandags var uheldet ude.

- Jeg ser simpelthen en dame vælte ud af toget forlæns med et gangstativ, fortæller Bjarne Axelsen, der overværede situationen.

Marianne Risgaard Nielsen har i flere år kæmpet for at få ændret perronforholdene på Brønderslev Station. Hendes mor har fået to nye knæ og to nye hofter, så hun har et problem, når hun skal stige ind i toget.

For år tilbage startede Marianne Risgaard Nielsen sågar en underskriftindsamling, og her fik hun flere end 600 underskrifter fra utilfredse borgere.

- Jeg tænker, at det er hul i hovedet. Hvad skal der til? Er der nogen, der skal dø, før der sker noget?, siger Marianne Risgaard Nielsen.

Transportminister har lovet løsning

Transportminister Benny Engelbrecht (S) proklamerede ellers i december sidste år, at der var lagt op til drøftelser om investeringer i infrastrukturen. En midlertidig løsning var også på tale, og Brønderslev Kommune var klar til at hjælpe med at finde en løsning.

Der er dog fortsat ikke sket noget, og nu retter borgmesteren kritik mod Banedanmark.

- Det er Banedanmark, der skal holde baneanlægget. Få nu bragt det, vi har, i orden, og så kan vi arbejde videre med at udvikle vores banesystem. Det er vigtigt, at passagererne kan komme trygt af og på toget, siger Mikael Klitgaard (V), der borgmester i Brønderslev Kommune.

Men har du ikke også et ansvar som borgmester?

- Jo, det har jeg da bestemt. Det har vi alle sammen, og derfor skal vi gøre, hvad vi kan. Jeg er i tvivl om, hvad vi skal og kan. Vi kan ikke bare som kommune gå ind på en anden mands grund og begynde at bygge noget, som en ejer ikke vil være med til. Det er et spørgsmål om, at Banedanmark siger ’nu skal det laves’, siger Mikael Klitgaard.

Fortsætter kampen

I et skriftligt svar til TV2 Nord oplyser områdechef Bianka Saarnak fra Banedanmark, at de er klar til at arbejde videre på en løsning.

- Det er selvfølgelig beklageligt, når en passager falder på en station. Vi er også godt klar over, at der på nogle af landets ældre stationer - herunder den i Brønderslev - kan være problemer med perronhøjden afhængig af hvilken type tog der standser på stationen.

- Vi er derfor positivt indstillet overfor Brønderslev Kommunes forslag om en partiel hævning af perronen og oplever en god dialog med både kommunens tekniske forvaltning og Nordjyske Jernbaner om at finde en løsning, skriver hun.

I Brønderslev er de trætte af at vente og håber snart at perronproblemet er fortid.

- Jeg giver ikke op, før min mor kan komme op at besøge sine børnebørn uden besvær, siger Marianne Risgaard Nielsen.

Bjarne Axelsen er enig.

- Vi skal ikke give op. Vi bliver nødt til at fortælle om det, hver gang vi oplever noget, siger han.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) ønskede onsdag ikke at stille op til interview om sagen, da forhandlingerne om en ny infrastrukturplan, der kan sikre penge til udbedringerne, stadigvæk er i gang. Forhandlingerne forventes at blive afsluttet inden sommerferien.

Tage Mortensens Vej

play Frederikshavn Kommune vil ændre vejnavn efter afsløringer om krænkelser

PH 180621 Mange indsigelser mod energipark Still

play Modstanden mod Energipark Aalborg tager til

100820 Retten i Aalborg

Varetægtsfængsling for længerevarende mishandling: Skød offer i hovedet med luftpistol

Jomfru Ane Gade genåbner 2

Forkerte tal bag nedlukning: Jomfru Ane Gade smitte markant lavere

Tage Mortensens Vej

play Frederikshavn Kommune vil ændre vejnavn efter afsløringer om krænkelser

PH 180621 Mange indsigelser mod energipark Still

play Modstanden mod Energipark Aalborg tager til

100820 Retten i Aalborg

Varetægtsfængsling for længerevarende mishandling: Skød offer i hovedet med luftpistol

Til forsiden

Til forsiden