Seneste nyt:

Højskole er klar på et farvel til coronarestriktionerne

Epidemikommissionen foreslår blandt andet, at højskoler, zoologiske haver og museer kan åbne igen fra på mandag.

Der har ikke været megen aktivitet i lokalerne på Vrå Højskole i de seneste uger. Her har de været omfattet af de coronarestriktioner, der blev indført før jul, og som indtil videre gælder indtil på mandag.

Nogle af restriktionerne står dog til ikke at blive forlænget. Epidemikommissionen foreslår blandt andet, at højskoler, zoologiske haver og museer kan åbne igen fra på mandag, og den melding vækker glæde på Vrå Højskole.

- Det bliver rigtig godt, fordi det har været trist at gå her så længe uden elever, siger forstander Anne Friis.

Ifølge Epidemikommissionen kan også akvarier byde gæster indenfor igen fra 17. januar, og hvis politikerne i Folketingets epidemiudvalg følger kommissionens anbefaling, kan for eksempel Nordsøen Oceanarium i Hirtshals åbne igen fra mandag.

- Det er vi glade for. Vi er i gang med at renovere, flytte fisk og andre store opgaver, og så håber vi, at vi får lov at åbne igen efter på søndag, siger Karl Henrik Laursen, der er direktør i Nordsøen Oceanarium.

Har gjort klar til at åbne

Der er under nedlukningen blandt andet blevet malet gulve og løst andre opgaver, som ikke kan gennemføres, når der er gæster i oceanariet.

Her havde de oprindelig planlagt at holde lukket en uge i januar, men perioden er blevet udvidet med en ekstra uge på grund af coronarestriktionerne.

- Vores plan er at åbne stille og roligt i næste uge, og så forbereder vi os ellers til en større udstilling, som vi har i vinterferien i uge syv og otte, siger Karl Henrik Laursen.

Vrå Højskole regner med, at eleverne på højskolens forårshold møder ind på søndag, og at de så kan få et højskoleophold, der ikke bliver påvirket for meget at coronapandemien.

- Vi håber ikke, det bliver med krav om mundbind og opdeling i mindre grupper, som vi tidligere har haft, men vi må selvfølgelig efterleve de krav, der måtte komme, siger Anne Friis.

Epidemikommissionen indstiller, at biografer, spillesteder og teatre kan åbne igen fra mandag med krav om coronapas og en deltagerbegrænsning på 350 personer indendørs samt brug af mundbind eller visir.

Til gengæld mener kommissionen, at natteliv, spillehaller og kasinoer, lege- og badeland samt forsamlingshuse og selskabslokaler holdes lukket til og med 31. januar.