Seneste nyt:

Skoler udleverer selvtests før skolestart onsdag

Alle folkeskoleelever i Hjørring Kommune skal have mulighed for at blive testet forud for skolestart onsdag. Derfor tilbyder de gratis afhentning af selvtests tirsdag.

I december blev landets folkeskoleelever sendt på lang juleferie, men onsdag er det meningen, at de skal vende tilbage til undervisning i klasselokalerne. I den forbindelse opfordrer sundhedsmyndighederne til, at skolebørnene bliver testet for coronavirus inden de dukker op på skolerne. 

Derfor har Hjørring Kommune valgt at udlevere hjemmetest udstyr til alle kommunens folkeskolebørn, som kan afhentes tirsdag.

- Vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra forældre, som har tænkt sig at benytte tilbuddet om at afhente de her sæt til hjemmetest, siger Michael Harritslev, der er skoledistriktsleder i Hjørring Kommune.

Primært selvtest fra onsdag

Før jul fungerede det sådan i Hjørring Kommune, at der kom et testkorps ud på skolerne for at teste eleverne, men sådan bliver det ikke fremover, og det er der flere fordele ved ifølge skoledistriktslederen. 

- Måske er der mulighed for, at endnu flere kan blive testet, når det foregår på denne måde, siger han. 

Han fortæller dog, at de vil planlægge det sådan, at testkorpset stadig vil komme på skolerne engang imellem i tilfælde af, at nogen af eleverne er utrygge ved selv at skulle foretage test hjemme. 

Oversigt for afhentning tirsdag mellem klokken 16.00 og 18.00

Fremmøde er nummer et

Nye coronarestriktioner og en hverdag der kan ændre sig ret hurtigt, er de efterhånden vant til på skolerne, så det er ikke noget, der skræmmer. 

- Før sov vi jo nærmest med støvler på om natten, fordi vi skulle være klar, når virkeligheden ændrede sig, men sådan er det heldigvis ikke mere. Vi er jo prøvet det meste efterhånden, siger Michael Harritslev. 

Han er spændt på at se, om forældrene tager kommunens nye test setup til sig, men det tænker han nu nok, de gør, fordi det vil bidrage til, at børnene kan møde fysisk ind på skolen. 

- Der skal være børn på en skole, så det er helt afgjort nummer et, at børnene kan vende tilbage. For fagligheden, for trivslen og for det sociale, siger han.