Seneste nyt:

Floorball-hold til unge med udviklingshandicap har fået Benjamin op af gamerstolen

18-årige Benjamin Sørensen kalder sig selv en computernørd, men et nyt floorball-hold har fået ham i træningstøjet.

18-årige Benjamin Sørensen er blevet bidt af en gal Floorball-hund.

En gang om ugen tager han troligt turen til træning i Abildgårdhallen med resten af drømmeholdet hos Frederikshavn BlackHawks.

- Det er megafedt, der er gode fællesskaber, der er gode venner, siger Benjamin Sørensen.

Drømmeholdet er et floorball-hold for børn og unge med forskellige udviklingshandicap, hvor sejre og pokaler kommer i anden række.

- Der er da ikke nogen tvivl om, at når vi er på banen, så spiller vi lidt for at vinde, men det vigtigste er, at vi er sammen, siger formand for Frederikshavn BlackHawks Kasper Bagnkop, der også er træner for drømmeholdet.

Holdet startede op for et par år siden og har efterfølgende kun vokset sig større og større. Nu kommer spillerne fra hele Vendsyssel og er med til den ugentlige træning på en time.

- Der er smil, der er highfives og der er egentlig bare en stor livsglæde, som alle mennesker kunne lære noget af, siger Kasper Bagnkop.

Væk fra computeren

Benjamin Sørensen været en del af drømmeholdet i halvandet år, og det har betydet, at han er kommet op af gamerstolen og ud i den virkelige verden.

- Jeg elsker at sidde foran computeren, og så rører man sig jo ikke særlig meget, og så vil jeg bare gerne ud at røre mig og have nogle nye venner i virkeligheden i stedet for online, siger Benjamin Sørensen.

På sigt drømmer Kaper Bagnkop om, at floorball kan nå en popularitet, som det ses hos LykkeLiga, men i første omgang handler det om fællesskabet.

- Jeg håber, at de får nogle venskaber, som de ikke havde fået, hvis de ikke havde gået til floorball. Jeg håber selvfølgelig også, at de får lidt fokus på sundhed og finder en sport, som de kan finde glæde i, siger Kasper Bagnkop.

Men hvis det står til Benjamin Sørensen, skal det hele ikke kun handle om fællesskabet.

- Det er fedt at være sammen med de andre, det er 100 procent, men det er altid fedest at vinde og så score et eller to mål, det er altså fedest, siger Benjamin Sørensen.

Indtil videre har drømmeholdet deltaget i en turnering. Højdepunktet var deres ene mål i turnering, en reducering til 1-7, men det blev fejret som om, de havde vundet VM.

Media Drop 260122 459 siho

gallery Jim Lyngvild udstiller på Voergaard slot: - Det en stor hyldest til Danmark

Media Drop 260122 460 ivha

play Gaden kan genåbne: - Der er masser af bookinger allerede

20210416-130616-L_62Mb

Disse restriktioner ophører: Én står til at blive forlænget

20_percent

play Blackhawks vandt på hjemmebane

Media Drop 260122 459 siho

gallery Jim Lyngvild udstiller på Voergaard slot: - Det en stor hyldest til Danmark

Media Drop 260122 460 ivha

play Gaden kan genåbne: - Der er masser af bookinger allerede

Til forsiden

Til forsiden