SENESTE NYT:

Frederikshavn Kommune vil nu købe nedstyrtet skole

Frederikshavn Kommune vil afgive bud på at købe den gamle skole i Dybvad, når den kommer på tvangsauktion midt i oktober. Det har et flertal i byrådet besluttet.

Naboerne har længe set sig sure på ruinen, der møder øjnene på Idskovvej 19 i Dybvad. Nu vil kommunen byde på bygningen.

Det er Frederikshavn Kommune, som selv har begæret Dybvad Skole på tvangsauktion, da ejeren af skolen ikke har betalt sine regninger til kommunen. Ejeren har blandt andet et udestående med kommunen for opsætning og leje af hegn omkring den del af skolen som kollapsede i januar.


Den regning stiger måned for måned, og af salgsmaterialet til tvangsauktionen fremgår det, at den regning i øjeblikket er på 87.289 kroner.

Sagen vedrørende Frederikshavn Kommunes købstilbud blev diskuteret for lukkede døre på byrådsmødet, og derfor er det ikke offentligt, hvad der er blevet drøftet, eller hvor mange der har stemt ja til, at kommunen skal afgive bud på skolen, når den kommer på tvangsauktion.

Sådan ser der ud på Idskovvej 19.
Sådan ser der ud på Idskovvej 19.
Foto: Jesper Christiansen TV2/Nord

Punktet er godkendt

Af referat for byrådsmødet onsdag aften fremgår det, at punktet "Forhåndsgodkendelse til afgivelse af købstilbud på ejendommen Idskovvej 19, Dybvad på tvangsauktion" er godkendt, og det betyder, at Frederikshavn Kommune sender en repræsentant til tvangsauktionen i fogedretten med mandat til at byde på skolen. Ifølge TV2 Nords oplysninger er der et loft på det beløb, som Frederikshavn Kommune kan byde på skolen.

Hvis Frederikshavn Kommune bliver ejer af skolen vil den efter al sandsynlighed blive revet ned. Skolen har i mange år været i forfald, og borgerne i byen har længe ønsket skolen revet ned, da den både skæmmer i bybilledet og er farlig at færdes ved.

I salgsmaterialet påpeges det, at ejendommen er vurderet til at være i nedstyrtningsfare, hvorfor den er afspærret, og interesserede bør ikke gå indendørs i ejendommen, og den er derfor ikke besigtiget indvendigt, men auktionskøber må påregne at skulle renovere kraftigt på ejendommen eller alternativt at skulle nedrive ejendommen.

Se mere om hele sagen i indslaget herunder: