Seneste nyt:

Nordjysk efterskole står nærmest gabende tom

Rekordmange bliver i øjeblikket smittet med corona. Hele 33.493 personer blev tirsdag registreret smittet, og det resulterer lige nu i, at støjniveauet på gangene er ualmindeligt lavt på Stidsholt Efterskole.

Normalvis emmer Stidsholt Efterskole af liv. Stedet huser normalvis 128 elever, men i øjeblikket er der stort mandefald. Der er så få elever tilbage på skolen, at de end ikke er i stand til at sætte to hold til en håndboldkamp.

Sølle 10 elever opholder sig netop nu på skolen. Resten er i selvisolation, og ud af dem er i omegnen af 30 elever smittet.  

- Vi kan glæde os over, at størstedelen ikke er syge. Vi har måske fem elever, der er ramt, men den resterende flok er i gåseøjne "bare" testet positive, siger Andreas Larsen, forstander på Stidsholt Efterskole.

Ikke fuldtallige foreløbigt

Som følge af den store smitte har forstanderen besluttet, at alle elever gerne må få foretaget PCR-tests derhjemme. Også selvom de ikke bor på værelse med personer, der er smittede.

Hvor længe skal smittede personer blive i selvisolation?

Som det ser ud nu, forventer forstanderen ikke, at efterskolen bliver helt fyldt med elever i den kommende tid.

- Så lang tid restriktionerne er, som de er nu, hvor eleverne skal isolere sig hjemme, så kommer vi ikke til at være fuldtallige. Det er naturligt, når der er så meget smitte i samfundet, siger han.

Terminsprøver foregår online

I denne uge har eleverne terminsprøver, og derfor jagter størstedelen af eleverne et godt resultat hjemme fra deres eget værelse i stedet for på skolen. 

- Visse prøver flytter vi til uge ni, så de også kan opleve det fysisk. Men man mister ikke nødvendigvis noget ved, at prøverne foregår online. Dog kan det måske for enkelte være lidt sværere at konncentrere sig derhjemme, siger Andreas Larsen.