Seneste nyt:

Sjælden rovfugl lokkede kikkerterne frem i Skagen

En helt særlig og sjælden gæst meldte sin ankomst i Skagen i weekenden. Og det var til stor glæde for fugleinteresserede.

Store teleskoper og kameraer er ikke et sjældent syn på Grenen i Skagen i denne tid. Det er nemlig blevet højsæson for fugleinteresserede - eller birdere, som de kalder sig. 

Og er man fugleinteresseret, så har Skagen i denne weekend kunnet byde på lidt ekstra spænding. 

quote Alle var på stikkerne.

Rolf Christensen, Birder, Grenen Fuglestation

Op mod 100 birdere tog turen til toppen af Danmark i løbet af weekenden for at opleve en sjælden gæst, som blev spottet ved Hulsig Hede fredag. 

Det var en dværgørn, der fik kikkerterne til at stimle sammen, og det hører til sjældenhederne, at den lille rovfugl bliver spottet i Danmark. 

Dværgørnen overnattede i Skagen Klitplantage, og derfra blev den set flyve sydpå. 

Oftest set i Skagen

Hvis man er på udkig efter fugle, er Skagen et af de bedste steder, man kan befinde sig.

Næsten 400 forskellige fuglearter er observeret, og det er også i Skagen, dværgørnen er set flest gange. 

 - Den er set omkring tyve gange i Danmark, og 13 af gangene var her i Skagen, siger Rolf Christensen, der er birder ved Fuglestation Grenen. 

Dværgørnen overvintrer i Afrika. Den flyver derefter til Sydeuropa for at yngle. Den trives bedst i områder med stærkt kuperede bakkelandskaber med åben skov.

Det er mere end 30 år siden, at Rolf Christensen flyttede fra Sjælland til Skagen for at være tættere på de store fugleoplevelser.
Det er mere end 30 år siden, at Rolf Christensen flyttede fra Sjælland til Skagen for at være tættere på de store fugleoplevelser.
Foto: Vibe Rosenkrantz Aagaard / TV2 Nord

Det er ikke kun dværgørnen, der har vakt opsigt i Skagen i weekenden. Til listen af de mere sjældne fugle tilføjer fugleentusiasten også Pomeransfugl, Sort Stork, Kongeørn, Havørn, Rød Glente, Sort Glente og Steppehøg.