Seneste nyt:

Stadig ingen tandlæge i Skagen - nu kan flere børn blive nødt til at tage til Frederikshavn

Yderligere 100 børn og unge kan fremover ende med at skulle tage turen fra Skagen til Frederikshavn, når de har problemer med tænderne.

Det er endnu ikke lykkedes Frederikshavn Kommune at rekruttere en tandlæge til Danmarks nordligste by. I over tre år har tandplejen forsøgt at rekruttere en fast tandlæge til klinikken i Skagen, men uden held.

- Vi har gjort en ekstraordinær indsats, og vi har været i kontakt med landets tandlægeskoler og lignende, men det er endnu ikke lykkedes. Det er brandærgerligt, siger Christina Lykke Eriksen, SF, der er formand for Børne- og Ungdomsudvalget i kommunen.

Det betyder, at flere børn og unge i Skagen oplever at blive sendt til Frederikshavn, når der er problemer med tænderne – og i fremtiden kan det blive tilfældet for endnu flere.

Børne- og Ungdomsudvalget i Frederikshavn Kommune skal onsdag 10. august debattere, om betjeningen skal tilpasses, så yderligere 100 børn og unge fra klinikken i Skagen skal modtage behandling i Frederikshavn.

- Vi har helt klart et ønske om at kunne tilbyde børnetandlæge i Skagen, men det er ikke lykkedes, så nu bliver vi nødt til at se, hvad vi så kan gøre, siger Christina Lykke Eriksen, SF.

TV2 Nord fortalte om tandlægeproblematikken i Skagen 9. juni - se indslaget herunder:

Kun klinikassistenter i Skagen

Tandlægeklinikken er ellers klar, men de seneste år har den kun været betjent på vikarbasis eller med medarbejdere fra Frederikshavn, der er kørt de 40 kilometer til Skagen for at betjene klinikken.

Hvis forslaget bliver en realitet, så vil det udelukkende være klinikassistenter, der vil være i Skagen. Konkret vil forslaget betyde, at klinikken fortsat vil tilbyde tjek for huller og forebyggelse til børn og unge i Skagen.

quote Vi har helt klart et ønske om at kunne tilbyde børnetandlæge i Skagen, men det er ikke lykkedes, så nu bliver vi nødt til at se, hvad vi så kan gøre,

Christina Lykke Eriksen, Fmd. Børne- og Ungdomsudvalget

Alle behandlinger samt undersøgelser, hvor tandregulering er involveret, skal fremover betjenes fra den centrale klinik i Frederikshavn.

- Jeg kan godt forstå, hvis det er en frustration for skagboerne, som har været vant til nemt at kunne komme til tandlægen, og vi kan jo håbe, at det lykkedes at rekruttere en tandlæge lige på falderebet, men jeg tror det desværre ikke, siger Christina Lykke Eriksen.

Forslaget betyder, at cirka 600 børn og unge fra september 2022 fortsat vil modtage undersøgelse- og forebyggelsestiltag i Skagen, mens 100 børn og unge fremover skal til Frederikshavn for at få tandbehandling.

Forslaget er på dagsordenen onsdag 10. august i Børne- og Ungdomsudvalget.