LIGE NU:

Peter har taget barsel: - Forhåbentligt bliver det mere acceptabelt, at mænd tager barsel

11 ugers øremærket barsel til mænd. Sådan lyder det nye forslag, som politikerne på Christiansborg snart skal behandle. Familien Hoffmann Pfeiffer har inden for det seneste halvandet år fået to børn - og for dem har det været naturligt, at far tog del i barslen.

Ella Kirsten er lidt mere end et år gammel, mens lillebror Carl Hegert først blev en del af familien Hoffmann Pfeiffer i Sindal for et par uger siden.

Far Peter har, udover de 14 dage med øremærket barsel efter sønnens fødsel, valgt at tage to ugers ekstra barsel. 

- Det giver mig en mulighed for at få en rigtig god forbindelse til mine børn og få et rigtig godt bånd med dem fra starten, forklarer Peter Hoffmann Pfeiffer til TV2 Nord.

Politikere skal nu se på forslag

Kun de færreste fædre gør som Peter, men nu skal politikerne kigge på et forslag fra fagbevægelsen og arbejdsgiverne om 11 ugers øremærket barsel til fædre. 

Mens partierne på Christiansborg  er positivt indstillede over for fagbevægelsens og arbejdsgivernes foreslåede model, splitter det imidlertid stadig partierne, hvor meget af barslen der skal øremærkes henholdsvis mor og far. Forslaget bliver i blå blok mødt med skepsis, skriver TV2.

Opbakning til forslag fra Hoffmanns, men...

Familien Hoffmann i Sindal tager positivt imod forslaget om mere barsel til fædrene, men begge forældre er skeptiske i forhold til øremærkningen af de 11 uger til fædrene.

- Det er en god ordning med 11 uger til faren. Men det er en dårlig løsning, at de frafalder, hvis han ikke kan holde dem, for så bliver barslen samlet kortere, siger Peter Hoffmann Pfeiffer.

- Der er så mange familiekonstelationer i dag. Derfor kan man ikke sætte sig ned og sige at barslen skal være ens for alle, siger Signe Hoffmann Pfeiffer .

Har mødt forståelse

Peter Hoffmann Pfeiffer arbejder som elektriker, og på arbejdspladsen har holdningerne til hans barselvalg været forskellige.

- De nærmeste kan godt forstå det. Andre har sat store spørgsmålstegn ved hvorfor jeg vil være væk så lang tid, siger han.

Kan medføre holdningsændring på sigt

Inden sønnen skal starte i daginstitution er planen, at far igen skal være på barsel, og familien tror på, at den øremærkede barsel på sigt kan betyde en holdningsændring.

-  Hvis der kommer en regel der siger, du skal være hjemme i så og så lang tid, vil det nok ændre noget. Særligt hos de yngre generationer, der vænner sig til de her regler, lyder det fra Peter Hoffmann Pfeiffer.

Det nye forslag indeholder, udover 11 ugers øremærket barsel til fædre, det samme antal uger til moderen samt 26 ugers barsel, der frit kan fordeles.

Se historien fortalt som tv-indslag:

Storm, Hanstholm2

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

def_thumb,50_percent

play Undersøgelser viser, at hjemmearbejde mindsker sygefravær: - Men det er et tveægget sværd, siger forsker

img_8574.jpg

Offer for knivoverfald fortsat for svag til afhøring

112 alarm politi politibil

51-årig kvinde fik taget sin bil - kørte 111 kilometer i timen gennem landsby

Storm, Hanstholm2

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

def_thumb,50_percent

play Undersøgelser viser, at hjemmearbejde mindsker sygefravær: - Men det er et tveægget sværd, siger forsker

img_8574.jpg

Offer for knivoverfald fortsat for svag til afhøring

Til forsiden

Til forsiden