Seneste nyt:

Døde kvadratmeter får nyt liv i Als

Mariagerfjord Kommune og lokale ildsjæle vil give Havbakkeskolen og Hallen i Als nyt liv og omdanne stedet til et levende mødested for børn og voksne.

Mariagerfjord Kommune, Hallen i Als og borgergruppen, 'Als i Aktion', står bag de ambitiøse planer, som skal skabe et nyt socialt og kulturelt samlingspunkt og en stærkere sammenhæng mellem skole og dagtilbud i østkystbyen Als.

Det oprindelige udgangspunkt for byggeriet var en beslutning om at nedlægge Skelund Skole og flytte skolens elever og børnehaven Kriblebo ind på Havbakkeskolen i Als. Efterfølgende så man nærmere på bygningerne og zoomede ud på lokalområdet generelt. 

Her stod det klart, at lokalerne, der forbinder skolen og hallen, kunne udnyttes meget bedre og medvirke til at tænke de fysiske rammer ind i lokalområdets udvikling på en ny måde.

Der er set med helt nye øjne på kommunens tilbud og de øvrige fritidstilbud i byen. Det blev sammenkoblet med et ønske om et lokalt samlingssted, og det er grunden til, at lokalhistorisk museum, ungdomsskolen og biblioteket rykker ind på Havbakkeskolen sammen med småbørn og skoleelever. Derudover kommer et folkekøkken, der kan bruges som mødested alle ugens dage i både dag- og aftentimerne.

Et skoleeksempel for andre kommuner 

Ifølge Mariagerfjord Kommunes ejendomscenterchef, Trine Juul Søndergaard Pedersen, er projektet i Als et skoleeksempel på, hvordan de danske kommuner kan puste nyt liv i gamle og utidssvarende bygninger.

- Vi er meget opmærksomme på bygninger med spildplads eller lav belægning. Vores bygninger skal være med til at skabe værdi for dem, der bruger dem og for områdets udvikling. Hvis vi tænker kreativt og ser mulighederne i de døde kvadratmeter, kan vi skabe mere plads og hjerterum, som kommer børn og voksne til gavn og glæde, siger Trine Juul Søndergaard Pedersen.

Kommunen håber, projektet kan være medvirkende til at få folk til at mødes. 

- Vi ser ofte, at en samling af aktiviteter skaber muligheder for, at mennesker mødes og nye fællesskaber opstår og det summer af liv. Her i Als forvandler vi et udslidt og dårligt indrettet areal til et socialt og kulturelt samlingssted, som vi tror på bliver lokalsamfundets hjerte, tilføjer ejendomschefen.

Med børnehave, SFO, folkeskole, ungdomsklub, bibliotek og sportshal under samme tag, vil projektet skabe en rød tråd i børnenes liv fra de allertidligste år til voksenlivet begynder, skriver Mariagerfjord Kommune i en pressemeddelelse.Media Drop 260122 459 siho

gallery Jim Lyngvild udstiller på Voergaard slot: - Det en stor hyldest til Danmark

Media Drop 260122 460 ivha

play Gaden kan genåbne: - Der er masser af bookinger allerede

20210416-130616-L_62Mb

Disse restriktioner ophører: Én står til at blive forlænget

20_percent

play Blackhawks vandt på hjemmebane

Media Drop 260122 459 siho

gallery Jim Lyngvild udstiller på Voergaard slot: - Det en stor hyldest til Danmark

Media Drop 260122 460 ivha

play Gaden kan genåbne: - Der er masser af bookinger allerede

Til forsiden

Til forsiden