Seneste nyt:

Biler med elmotor var i december de mest foretrukne

Rekordmange opladelige biler blev solgt i december 2021, hvor de udgjorde mere end halvdelen af det samlede salg.

Danskerne køber elbiler og plug-in-hybrider som aldrig før. Bilåret 2021 var helt elektrisk, og december var ingen undtagelse. Her var andelen af solgte biler med elmotor rekordhøjt. Det fremgår af tal fra De Danske Bilimportører.

Elbilerne udgjorde med 4.765 nye biler hele 27 procent af månedens bilsalg, mens plug-in’erne stod for 31 procent med 5.509 nyregistreringer. Det betyder, at mere end hver anden solgte bil i december kørte på el.

- De grønne biler leverede en fornem slutspurt i december måned i et år, hvor salget af grønne biler er gået langt bedre, end de fleste havde turdet håbe på. Elbilsalget er steget med 80 procent i forhold til 2020, mens plug-in hybriderne er vækstet med over 120 procent, siger Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

Afgiftsstigning kan betyde nedgang

Den store fremgang i salget af plug-in-hybrider står dog ikke til at fortsætte, hvis man spørger Mads Rørsig. Netop dét skyldes en regelændring fra årsskiftet.

- Vi forventer, at andelen af plugin-hybriderne vil falde i 2022, da afgiften på netop disse steg hertil nytår, men det piller ikke ved det faktum, at mange danskere tilvælger de opladelige biler, udtaler han.

Per 31. december 2021 er der indregistreret knap 2.781.855 personbiler, hvoraf de opladelige biler udgør 144.498 køretøjer.