Seneste nyt:

DigiTALT: Fremtidens plejehjem skal have fredagsbar, biograf og god mad

Fremtidens ældrepleje skal oppe sig, for de kommende generationer vil ikke ”tage til takke med stuvet hvidkål og medister i en alubakke.” Sådan lyder én af de skarpe pointer i årets første udgave af DigiTALT.

Det affødte langt over 1300 hjertevarme reaktioner på TV2 Nords facebookside, da vi i TV2 Nord kunne fortælle historien om en ”hjemmelavet restaurant” på Plejecentret Højgaarden i Farsø. Her indretter personalet hver tredje onsdag en restaurant for beboerne – komplet med fin opdækning og tre retter på menukortet.

12. januar blev dørene åbnet til en ny nordjysk restaurant. Restaurant Højgaarden hedder den - og den ligger på et plejecenter. Det er Plejecenter Højgaarden i Farsø, der har fået sin helt egen restaurant, takket være en medarbejders gode idé.

Også hos årets første DigiTALT-panel er der hjertevarme reaktioner på restauranten, som en af plejecentrets kostfaglige medarbejdere fik ideen til.

- Man bliver da helt varm om hjertet. Jeg synes, vi skal finde en eller anden pris vi kan give til hende, for det er simpelthen et genialt påfund, de har lavet her, siger Jeanett Kaare, partner i reklamebureauet Weltklasse.

quote Det der med at man bare bliver placeret på et plejehjem og så ellers skal finde sig i hvad som helst. Dem der er 50 og 60 år i dag – det kommer ikke til at ske, når det bliver deres tur

Mikael Justesen, administrerende direktør for TV2 Nord

Administrerende direktør for TV2 Nord, Mikael Justesen, er også begejstret for ideen og mener samtidig, at man bør skele kraftigt til ideen, når der skal tænkes tanker om fremtidens ældrepleje.

- Jeg tror, at den tankegang er en pil ind i fremtiden for plejesektoren, for jeg tror, vi er nogle generationer nu, som er vant til at komme ud og opleve ting og stiller nogle større krav, end tidligere generationer måske har gjort. Det er ikke nok med en alubakke med medister og stuvet hvidkål. Der skal mere til og vi vil forvente mere, siger han og fortsætter:

- Det der med at man bare bliver placeret på et plejehjem og så ellers skal finde sig i hvad som helst. De der er 50 og 60 år i dag, det kommer ikke til at ske, når det bliver deres tur, spår han.

Thy i New York Times

Hvert år laver den verdenskendte amerikanske avis, The New York Times, en liste over de mest seværdige steder på kloden. I år har Thy indtaget en 27.-plads på listen og det er nærmest ubetalelig markedsføring af landsdelen, mener direktør for Destination NORD, Tonny Thorup, som er panelets tredje medlem i denne uge.

- Det er simpelthen fantastisk for Thy. Men også fantastisk for resten af Nordjylland. Vi skal knuselske Thy og være megastolte af det, siger han.

Tidligere har også Aalborg fundet vej til listen hos The New York Times. Ifølge Tonny Thorup har en opgørelse vist, at det gav hundredvis af medieomtaler.

- Vi kan få rigtig meget ud af det her ude i verden. For der står lige så meget "Danmark" på det her som der står "Thy", siger han.

Panelet vender også emner som ulve i Nordjylland, mangel på pædagoger og den tilsyneladende forargelse over et planlagt ”dildoparty” i kommunale lokaler i Frederikshavn.

Du kan se årets første DigiTALT  i playeren over artiklen.