Seneste nyt:

Jim Lyngvild udstiller på Voergaard slot: - Det en stor hyldest til Danmark

Jim Lyngvilds kunstværker er for første gang til skue i Nordjylland. Og han håber ikke, nordjyderne stempler ham som en københavnersnude.

Spektakulære fotografier, der gengiver udvalgte stykker danmarkshistorie fylder lige nu riddersalen på Voergaard slot.

Kunstneren og designeren Jim Lyngvild går rundt og gør sine værker klar til udstillingen SOLO, der åbner 4. april. 

- De her kunstværker er en stor hyldest til Danmark, siger han. 

Værkerne skildrer udvalgte nedslag i landets historie.

- Det hele startede med, at jeg tømte mit loft for at finde ud af, hvad jeg selv har lavet igennem tiden. Forskellige gipsværker og smykker blev så samlet til en stor udstilling og en af de ting, der går igen er Danmark og troens Danmark igennem tiden, forklarer Jim Lyngvild.

Se fotos fra arbejdet med udstillingen i dette galleri:

I ridehallen på Voergaard, hænger der en række store malerier på tre gange fem meter med motiver fra blandt andet Danmarkshistorien, bibelen og kulten i bronzealderen.

- Det er om et trosbegreb og hvad, vi nu går og tumler med i Danmark, siger Jim Lyngvild, der glæder sig meget til at dørene åbnes for udstillingen.

Særligt forhold til nordjyder

- Jeg har jo aldrig udstillet i Nordjylland før, og jeg har et helt særligt forhold til nordjyder, siger han og fremhæver særligt én ting..

- Det handler om, "du skal ikke komme her med dit københavneri og dit pis. Du skal komme og være ærlig og ægte". Kan nordjyderne mærke dig, og du kommer med et godt hjerte, ja så er de verdens bedste menneskekendere, og så bliver du lukket indenfor i varmen, siger Jim Lyngvild.

Slottets formand glæder sig over udstilling

Anker Laden, bestyrelsesformand for Voergaard Slot, glæder sig over aftalen med Jim Lyngvild.

- Vi er rigtig stolte over, det er faldet på plads, og vi har rigtig store forventninger, siger han.

Anker Laden håber, at udstillingen kan sende et signal om, Voergaard Slot anser coronaepidemien for overstået, og man ønsker at investere i fremtiden.

- Vi tror, dem der vinder på situationen, er de, der tør tage en chance og vise noget nyt. Det er ikke nok bare at åbne dørene igen efter en coronaepidemi og så regne med, folk de vælter ind, siger han.

Man skal præsentere noget nyt og spændende, og det er lykkedes for os med at få Jim Lyngvild herop. Vi glæder os rigtig meget til at kunne åbne omkring 1. april, siger Anker Laden.