Seneste nyt:

Nu begynder byggeriet til to nye DTU-uddannelser i Hirtshals

I næste uge tages første spadestik til udvidelsen af Nordsøen Forskerpark i Hirtshals med en ny undervisningsbygning til Danmarks Tekniske Universitet.

Hirtshals kan se frem til at få to nye videregående uddannelser til byen.

Det er en realitet efter en aftale mellem Nordsøen Forskerpark og DTU omkring flytning af to af DTU’s universitetsuddannelser.

Undervisningsbygningen skal være 1.414 kvadratmeter stor og placeres i sammenhæng med de faciliteter, DTU i forvejen har i Forskerparken.


Kapacitet til 75 studerende på samme tid

Efter planen skal bygningen rumme op til 75 studerende på én gang – de studerende kommer fra kandidatuddannelsen i Akvatisk Videnskab og Teknologi samt diplomingeniøruddannelsen i Fiskeriteknologi.

- Vi er naturligvis begejstrede for, at DTU vælger at flytte to fiskerirelaterede universitetsuddannelser til Hirtshals og Nordsøen Forskerpark, hvilket blot underbygger den positive udvikling, vi er inde i, udtaler direktør i Nordsøen Forskerpark, Karl Henrik Laursen.

Bygningen bliver i ét plan på 1.414 m2.
Bygningen bliver i ét plan på 1.414 m2.
Foto: Nordsøen Oceanarium/Nordsøen Forskerpark


Klar til studiestart i 2023

Budgettet på den nye uddannelsesbygning er på 36 millioner kroner, og det er den største enkeltstående investering i Forskerparken siden grundlæggelsen i starten af 1980´erne.

Målet med at få de to uddannelser til Hirtshals er et tættere samarbejde med erhvervet i undervisningen og nemmere rekruttering fra regionen.

Byggeriet, der forventes at stå klar til studiestart i efteråret 2023, har modtaget 3 millioner kroner i støtte fra Nord Energi Fonden. Byggeriet går i gang tirsdag 9. august.