Seneste nyt:

Stor kokkekonkurrence: Se de vilde fiskeretter fra nordjyske toprestauranter

I forbindelse med Hirtshals Fiskefestival dystede ni restauranter om at lave den bedste fiskeret.

Hirtshals Fiskefestival blev torsdag skudt i gang med en kokkekonkurrence, der samlede de bedste kokke fra Nordjylland. Hovedingrediensen var selvfølgelig fisk. 

Nærmere bestemt havtaske, som ni nordjyske toprestauranter skulle konkurrere i at tilberede. Deltagerlisten var imponerende og lagde op til skarp konkurrence.

- Vi så kæmpe forskellighed i udtryk, variation i smag, ja faktisk ikke én eneste gentagelse i tilbehøret, sagde en af dommerne, Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro efter konkurrencen.

Sidste år måtte konkurrencen flyttes på grund af corona, men i år var konkurrencen tilbage, og der var skruet helt op for smag og kreativitet i tilberedelserne.

Se de imponerende retter her:

Restaurant Nam løb med sejren

For tredje gang var det den aalborgensiske restaurant Nam, der kunne tage plads øverst på sejrsskamlen.

Kid Khamhomkul fra Nam grillede som de andre deltagere havtaske og anrettede med tagetes, også kendt som fløjlsblomst, i en mild grøn karry med lokale urter, en friteret lotusblomst med tatar på røget havtaske og en kold suppe med fiskesauce og ”nudler” af glaskål. 

Andenpladsen gik til HimmerRiget fra Farsø, mens tredjepladsen blev taget af Villa Vest fra Lønstrup.

Se deltagerne her

I 2019 modtog Hirtshals Fiskefestival en stor donation fra Spar Nord Fonden. Denne donation er stærkt medvirkende til, at konkurrencen bliver afviklet i et flot setup med et imponerende dommerpanel, og som noget nyt blev der livestreamet fra konkurrencen.

Dommerpanelet til konkurrencen bestod af Mikael Kopp fra Fauna i Musikkens Hus og Kenneth Toft Hansen, køkkenchef og øverste gastronomiske chef for Svinkløv Badehotel.

Derudover havde Brian Mark Hansen, som er køkkenchef på Søllerød Kro og nylig vinder af Bocuse d’Or Europe, og Svend Rasmussen, madanmelder på Berlingske, taget de kritiske briller og smagsløg med til Hirtshals. 

Hirtshals Fiskefestival fortsætter til og med lørdag.