Seneste nyt:

Helga og Henrik fejrer 40 år som kropar i Suldrup

I dag, 15. januar, er det 40 år siden Helga Jensen og Henrik Pedersen slog dørene op som indehavere af Suldrup Kro.

Mens restaurationsbranchen gennem de seneste to år har været presset på grund af coronapandemien – så er billedet et helt andet på Suldrup Kro. Her er det – for nu at sige det på nordjysk – ik' gået så ring' endda. 

2021 blev det bedste år i den tid, indehaverne har haft kroen. Og i dag, 15. januar, er det faktisk nøjagtig 40 år siden, Helga Jensen og Henrik Pedersen officielt kunne kalde sig kropar i Suldrup.

Forandrer sig med tiden

Kroparret har altid lagt vægt på at følge med tiden. Da de overtog Suldrup Kro, var der fokus på bal med levende musik og diskotek. Siden blev kundernes behov anderledes, og i øjeblikket er det omkring 200 selskaber om året og mad ud af huset, der er de vigtigste aktiviteter, fortæller Henrik Pedersen og tilføjer, at á la carte restauranten altid er godt fyldt både torsdage, fredage og lørdage.

- Vi laver god, kromad helt fra bunden af gedigne råvarer, og vi sørger altid for rigeligt på tallerkenen, så alle bliver mætte, fortæller Henrik Pedersen.

- Og når det gælder overnatninger, har vi kun tre værelser på kroen. Men det bliver alligevel til næsten 1100 overnatninger om året, så de er godt booket, lyder det fra krofatter.

Kreativ tænkning i coronatiden

De seneste  to år har coronaen drillet i driften som alle andre steder, men kroparret formået at holde skuden stødt i vandet ved at tænke ud af boksen og være lidt kreative.

- Vi har satset stort på mad-ud-af huset i de perioder, hvor vi har været tvunget for at lukke ned for selskaber i huset. Vi har øget vores salg via de sociale medier som Facebook og Instagram. Det har fået os godt igennem coronaen, langt bedre, end vi havde turdet håbe, fortæller Henrik Pedersen.

Efter det første corona-år, 2020, hvor der blot var en lille nedgang i omsætningen, så er 2021 gået forrygende, og omsætningen er steget med 20-25 procent. Derfor har kroparret også klaret sig igennem corona-krisen uden nogen form for hjælpepakker. Til gengæld har de haft rygende travlt med at sende tapas og andet take-away ud af huset.

Se tv-indslag om Suldrup Kro i toppen af denne artikel