Seneste nyt:

Støvring-elever kan blive landets klogeste 6. klasse

Onsdag blev der quizzet i kategorier som sociale medier og tegneserier, da 6. klasser fra hele Nordjylland deltog i Smart Parat Svar-quizzen.

Nordjyllands klogeste 6. klasse skulle onsdag findes i den regionale finale i konkurrencen Smart Parat Svar, og 6.a fra Bavnebakkeskolen i Støvring er en af deltagerne.

- Vi er meget nervøse og spændte, siger Filippa Liva Madsen fra 6.a.

Quizzen foregår digitalt, og hver klasse må stille med med et hold på fem deltagere. Der dystes i spørgsmål fra forskellige kategorier, og holdet fra Bavnebakkeskolen svarer rigtigt på så mange spørgsmål, at de går videre til dagens finalerunde.

Og så gælder det den afgørende dyst om at blive Nordjyllands bedste 6. klasse, og dermed kvalifikation til landsfinalen for teamet fra Støvring, der kalder sig Jawicolofica.

- Strikkeklubben er gode, så vi ved ikke noget endnu, men vi håber, siger Filippa Liva Madsen.

Klar til landsfinalen

Resten af klassen følger spændt med fra et andet klasselokale, og quizzen, der er arrangeret af Aalborg Bibliotekerne, møder stor opbakning i Støvring.

- Der er nogen, som har en stor paratviden, og det er ikke nødvendigvis dem, der klarer sig godt fagligt, så det er godt med et afbræk, siger lærer Charlotte Paulsen fra Bavnebakkeskolen.

Finalen er skudt i gang, og kampen mellem de tre finalister er intens. Samtidig med, at det ringer til frikvarter, kan holdet fra 6.a på Bavnebakkeskolen juble. De vinder og skal repræsentere Nordjylland i landsfinalen i Smart Parat Svar.

Har I en chance der også?

- Ja, forhåbentlig. Vi skal spille en masse Jeopardy som forberedelse, siger Filippa Liva Madsen.

Finalen i Smart Parat Svar bliver afholdt 2. februar.