Seneste nyt:

Aalborg Havn på den anden ende: Nu åbner Tall Ships Races

I dag begynder fejringen af Tall Ships Races, når kapsejladsen mellem forskellige havne fra hele verden afslutter i Aalborg.

Det er tre år siden, konkurrencen sidst var forbi Aalborg, og også denne gang er der lagt op til et brag af en fest, når nordjyderne skal være med til at fejre Tall Ships Races. 

Man kan forvente trafikale forhindringer i form af afspærringer ind mod centrum af Aalborg, for på havnen er cirka 40 sejlskibe fra hele verden ankommet. 1.500 besætningsmedlemmer er ombord på skibene, og Aalborg Kommune forventer, at der i løbet af fejringen fra 4. - 7. august vil komme omkring 750.000 besøgende. 

TALL SHIPS RACES 2022

Alle dage følger TV2 Nord fejringen, og der vil blive sendt live fra begivenhederne både torsdag, fredag og lørdag. Alle tre aftner sender TV2 Nord desuden 20 minutters live tv fra Tall Ships Races. Det bliver sendt efter 19.30 nyhederne.  

Én af dem, du med garanti kan regne med at se, er 15-årige Filippa Gørtz Søberg Blond fra Aalborg. Hun har været ombord på et af skibene og dermed været med i kapsejladsen. 

SÅDAN PÅVIRKES TRAFIKKEN

Sådan sagde hun til TV2 Nord, inden hun tog afsted: 

- Vi skal hjælpe hinanden, så vi kan få en hverdag op at køre, og der er en masse andre pligter i forhold til derhjemme. Her handler det om reb, op i masten, hjælpe til i køkkenet og alt sådan noget, så jeg tror helt klart, det bliver anderledes, sagde hun. 

Det er journalisterne her samt fotografer og producere, der sørger for TV2 Nords dækning af Tall Ships Races. Fra venstre: Vibe Aagaard, Caroline Monin, Julie Schou Nielsen og eventredaktør Rikke Kjølby.
Det er journalisterne her samt fotografer og producere, der sørger for TV2 Nords dækning af Tall Ships Races. Fra venstre: Vibe Aagaard, Caroline Monin, Julie Schou Nielsen og eventredaktør Rikke Kjølby.
Foto: Tino Pedersen

TV2 Nord er massivt til stede

Det bliver journalisterne Caroline Monin og Julie Schou Nielsen, der skal være værter og guide nordjyderne gennem de mange begivenheder på TV2 Nord Salto og her på TV2nord.dk både i løbet af dagen og i en længere live sending om aftenen. 

Tall Ships Races
Foto: Tino Pedersen

De skal tale med publikum, med sejlerne og selvfølgelig med nogle af de mange frivillige, der er med til at få det store arrangement til at løbe af stablen. Én af dem har TV2 Nord tidligere snakket med. Det er Vivi Markbjerg fra Hals. Hun skal hjælpe de mange besætningsmedlemmer med alt fra lægebesøg til aktiviteter i Aalborg. 

- Jeg har valgt at være frivillig igen i år, da det er megasjovt, og jeg møder en masse fantastiske mennesker, siger hun.

Herunder kan du se video fra torsdag på Tall Ships Races: