Seneste nyt:

Martec på jagt efter studerende: Tall Ships Races er en fantastisk ramme

Uddannelseschef vil lokke flere studerende til de maritime uddannelser, som sagtens kan starte ombord på et skib til Tall Ships Races.

Masterne strækker sig mod himlen, flag fra forskellige lande blafrer i vinden og fra koncertscenen lyder musikken over Aalborgs havnefront.

Tall Ships Races 2022 er i byen. Det samme er uddannelseschef for Martec, Jan Jacobsen, som benytter den maritime ramme til at fortælle unge om uddannelsesmulighederne i den maritime verden.

- Det er jo en perfekt ramme at få lov til at vise de maritime uddannelser frem i. Både skibsfører- og maskinmesteruddannelserne kan sagtens starte på et skib – f.eks. skoleskibet Danmark - hvor man kan begynde som ubefaren skibsassistent, og derefter kan man læse videre på de maritime uddannelser, fortæller han.


Vil finde ud af, om fremtiden er maritim

En af dem han leder efter, kan meget vel være 19 årige Louise Anne-Sofie Jensen. Hun har, efter at have overstået de sidste studenterfester, netop sejlet i fjorten dage på det hollandske skib Eendracht – hele vejen fra Antwerpen til Aalborg.

Hun vil nemlig finde ud af, om hendes fremtid kunne være på en maritim uddannelse.

- Turen har givet mig en indsigt i det at være til søs og sejle – det er en helt ny verden, der har åbnet sig. Det giver helt klart anledning til overvejelser om fremtiden, lyder det efter de mange dage som en del af en skibsbesætning.

Hvis Louise Anne-Sofie Jensen beslutter sig for, at hendes fremtid skal være ombord på et skib og en maritim uddannelse, så er hun ikke den første.

Mathilde Damgaard Jensen læser til skibsfører på Martec. Hun er med til Tall Ships Races i Aalborg for at dele ud af sine erfaringer.


Skoleskibet Danmark førte til uddannelsesvalg

Det kan Mathilde Damgaard Jensen skrive under på. Hun læser nemlig til skibsfører på Martec – og for hende startede det hele på Skoleskibet Danmark. Derfor er hun taget med Jan Jacobsen til Tall Ships Races for at dele sine erfaringer.

- Jeg havde ikke overvejet at blive skibsfører, før jeg kom på skoleskibet, fortæller hun.

Hun håber, at hun med sin historie kan inspirere andre unge, som f.eks. Louise Anne-Sofie Jensen, der overvejer en maritim uddannelse.

- Det er fedt at dele mine erfaringer, fordi det er en verden, som mange ikke kender til. Det er en lidt overset uddannelse. Jeg håber på, at så mange som muligt, får samme gode oplevelse med den maritime verden, som jeg har fået, slutter hun.

Louise Anne-Sofie Jensen fortæller, at hun har besluttet sig for at sejle igen til næste Tall Ships Races – denne gang under hele ”ræset”, så hun skal afsted fire gange.