SENESTE NYT:

Surfere har ventet halvandet år på den perfekte storm - nu er den her

For arrangøren af en kitesurf-konkurrence i Thy kunne det ikke være mere perfekt, at der i dag er varslet vind på op mod 32 meter per sekund.

Når der i dag afvikles BIG AIR-konkurrence for kitesurfere i Vorupør, sker det under de bedst mulige betingelser. 

For mens mange forbinder en efterårsstorm med trampoliner og tagsten på afveje, så er dagens stormvarsel med risiko for vindstød af orkanstyrke sød musik i ørene for ekstremsurfere.

- Det er sindssygt fedt, det her. Det er nogle forhold, vi ikke får så tit herhjemme, så det er exceptionelt. Og vandet er stadig varmt, siger en af dagens konkurrencedeltagere Mikkel Hansen begejstret.

- Jeg har været en del af kitesurf-miljøet i 20 år og har organiseret mange konkurrencer, men det, vi ser frem til her, er noget af det allerbedste, vi har set nærmest nogensinde, siger arrangør Mads Bloch, der er Sports Director ved Cold Hawaii Games.

quote Jeg forventer at se surfere, der rammer 30 meter i højden og bevæger sig over 200 meter fra hop til landing.

MADS BLOCH, SPORTS DIRECTOR

Konkurrencen går kort fortalt ud på, at 18 surfere skal hoppe så højt og så langt som overhovedet muligt, og den hårde vind kan ende med at give deltagerne helt exceptionelle store flyveture.

- Jeg forventer at se surfere, der rammer 30 meter i højden og bevæger sig over 200 meter fra hop til landing, siger Sports Directoren.

En af dem, der glæder sig til at komme i vandet og vise, hvad han kan, er kite-surferen Lucas Gramstrup fra Aarhus:

- Det er megafedt, der er god vind i dag, og bølgerne er store, så vi er klar til at smide nogle store hop og loops, siger han.

Kite-surferne til BIG AIR-konkurrencen kan ramme højder på helt op til 30 meter.
Kite-surferne til BIG AIR-konkurrencen kan ramme højder på helt op til 30 meter.
Foto: Ivan Hansen / TV2 Nord

Vejrudsigt sprænger skalaen

Det er første gang i halvandet år, at Danmark bliver ramt af stormvejr, og for BIG AIR-arrangørerne kunne det ikke være mere perfekt, at der er varslet vind på op mod 32 meter per sekund.

- Det er helt crazy, det her. Hvis jeg skal give en karakter på det her, så er det en 13'er på en 10'er-skala. Det er de perfekte forhold til en Big Air-konkurrence, siger Kristian Kjøller begejstret, da TV2 Nord møder ham på kajkanten lige inden konkurrencestart klokken 10. 

Han er projektleder for Friends of Cold Hawaii, der er med til at arrangere konkurrencen, og han fortæller, at sikkerhedsteamet står standby: 

- Det er nogle vovehalse, vi har med at gøre, så vi vurderer hele tiden, om det er forsvarligt. Vi har godt med sikkerhed og læger til stede. De her gutter, de elsker bare vind, og det kan næsten ikke blive for vildt. Men vi har selvfølgelig en øvre vindgrænse, siger han.

Eliten kommer til Thy

Det er ikke, hvem som helst der stiller til start i strandkanten. De 18 deltagere kommer fra hele verden, og flere af dem har VM-titler med i bagagen. Fra Danmark deltager den internationale surf-stjerne Nick Jacobsen, mens der også er givet wildcards til to unge danske kitesurfere.

- Vi har valgt Lucas Gramstrup og Mikkel Hansen, der begge er store talenter på vej. Vi glæder os til at se dem og alle de andre deltagere på vandet i Thy, hvor vi kan bryste os af at have perfekte forhold til afviklingen af netop den her type konkurrence, siger Mads Bloch.

Konkurrencen er en del af sportseventet Cold Hawaii Games, der siden 10. september har afviklet konkurrencer i windsurfing, ekstremløb, golf, skateboarding og meget andet. 

I disse dage er der Cold Hawaii Games, hvor man kan prøve alt fra cykelløb til strandrensning, og med det vil de vise sammenhold og smuk natur