Seneste nyt:

De mest sårbare danskere vil få tilbudt stik nummer fire, siger Heunicke

De mest sårbare borgere vil få tilbud om et fjerde vaccinestik mod coronavirus, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) onsdag på et pressemøde.

Sundhedsmyndighederne vil tilbyde et fjerde vaccinestik til særligt sårbare grupper af danskerne, fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde onsdag.

Magnus Heunicke understreger, at selv om Omikron-varianten ser ud til at være mindre farlig end den tidligere dominerende Delta-variant, så er den ikke ufarlig. Især ikke, hvis den breder sig.

Og derfor lægger sundhedsministeren op til, at de, der dårligst tåler smitte, vil blive tilbudt fjerde stik.

Lille gruppe vaccineret for fjerde gang

Indtil videre har kun en meget lille gruppe danskere fået tilbudt fjerde stik.

Det drejer sig blandt andet om gigtpatienter, som har fået tilbuddet om endnu en vaccinedosis i forsøget på at styrke deres svækkede immunforsvar over for coronasmitten, der er steget en del med Omikron-variantens indtog.

Lige nu er det i stedet det tredje boosterstik, som er relevant for størstedelen af danskerne.

Ifølge Sundhedsstyrelsen har næsten 95 procent af danskerne over 18 år modtaget en invitation til revaccination, og tilslutningen til vaccinationsprogrammet stiger med omkring 10 procentpoint om ugen.

Israelsk forspring

Israel, der gennem hele vaccineudrulningen har været frontløber, har allerede bredt stik nummer fire ud til visse grupper.

Det er blandt andet israelere med et særligt svækket immunsystem - for eksempel patienter, der har fået udført hjertetransplantationer - folk over 60 år og ansatte i sundhedsvæsnet, der er blevet vaccineret med en fjerde dose af Pfizer-vaccinen.