Seneste nyt:

Mod toppen af Kilimanjaro: Signes kamp på bjerget er i gang

Vinderen af "Udfordringen", Signe Nyholm Thomsen, tager nu hul på den otte dage lange ekspedition mod toppen af Kilimanjaro.

De næste otte dage vil 26-årige Signe Nyholm Thomsen, hendes mor Susanne, ekspeditionsleder Jon Lindberg og videojournalist Robert Bedsted efter planen befinde sig på Afrikas højeste bjerg.

Hvis ekspeditionen forløber planmæssigt vil de fire nå toppen i seks kilometers højde om seks et halvt døgn. 

Sidste år deltog 14 nordjyder i TV2 Nords friluftskonkurrence ”Udfordringen – Kampen om Kilimanjaro”, og nu er det blevet tid til at præmien skal indløses af vinderen, som tirsdag rejste mod Tanzania.

Torsdag formiddag skriver ekspeditionen sig ind hos park-rangerne, altså Parkpolitiet, der overvåger den enorme nationalpark, som Kilimanjaro udgør.

- Vi er spændte. Og en lille smule nervøse. Det er kæmpestort endelig at stå her efter mere end et års ventetid, så nu vil vi bare gerne i gang, forklarer Signe Nyholm Thomsen.

Første dag er den nemmeste

Ekspeditionen består udover de fire nordjyder af en lokal chefguide og en gruppe af lokale bærere, der hjælper med at få ekspeditionens udstyr frem fra lejr til lejr.

Første del af turen går gennem regnskov. Resultatet af optagelserne bliver efter planen vist i løbet af foråret.
Første del af turen går gennem regnskov. Resultatet af optagelserne bliver efter planen vist i løbet af foråret.
Foto: Robert Bedsted / TV2 Nord

Selv bærer hver deltager sit nødvendige vandreudstyr, vand og mad, og videojournalist Robert Bedsted fra TV2 Nord har så fornøjelsen af at bære en del TV-udstyr oveni, men humøret er højt alligevel.

- Den første dag bliver sandsynligvis den letteste, forklarer ekspeditionsleder Jon Lindberg.

Træning forud for afgangen mod Kilimanjaro.
Træning forud for afgangen mod Kilimanjaro.
Foto: Arkiv/TV2 Nord

Onsdag mødte holdet deres chefguide Jeffrey, som gav dem en grundig briefing og inspicerede udstyr.

- Det er super professionelt og vi har fået gennemgået ruten minutiøst og fået forklaret, hvad vi kan forvente af klima og udfordringer, siger Jon Lindberg.

Fra tropisk regnskov til minus 20 grader

Ekspeditionen går af den såkaldte Lemosho rute, som angriber bjerget fra vestsiden. Ruten vil bringe ekspeditionen op gennem flere klimazoner fra tropisk regnskov over tundra til alpin arktisk ørken. 

De fire deltagere kan altså forvente meget skiftende vejr med temperaturer, der varierer fra omkring 25 grader i starten til ned i nærheden af minus 20 grader på toppen af bjerget.

Kilimanjaro er verdens højeste fritstående bjerg og Afrikas højeste bjerg.
Kilimanjaro er verdens højeste fritstående bjerg og Afrikas højeste bjerg.
Foto: Yoad Shejtman/Unsplash.com

Onsdag var der 35 grader i Moshi, hvor holdet befandt sig før afgang til Lemosho Gate, og Signe Nymark Thomsen fik sig en dukkert i poolen.

- Det er om at nyde det, for når turen starter, falder temperaturen hurtigt. Allerede anden nat skal vi forvente nattefrost, siger Signe Nymark Thomsen.

På hele turen vil forbindelsen til omverdenen være yderst sporadisk, men ekspeditionen har lovet at forsøge at opdatere TV2 Nords læsere, hvis det på nogen måde er muligt.